Jack Ryan: Shadow Recruit –Τζακ Ράιαν: Η Πρώτη Αποστολή

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ρωσία- 2013

Διάρκεια:  105 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Κατασκοπίας

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh

Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Lenn Kudrjawizki, Alec Utgoff, Peter Andersson, Elena Velikanova, Nonso Anozie, Seth Ayott, Colm Feore.

Υπόθεση: Η ταινία παρακολουθεί τη στρατολόγηση στη CIA και τα πρώτα βήματα του απόστρατου πεζοναύτη Τζακ Ράιαν (Κρις Πάιν), ως οικονομικού αναλυτή που ανακαλύπτει ότι o ρωσικής καταγωγής συνεργάτης της χρηματιστηριακής εταιρείας που εργάζεται (Κένεθ Μπράνα) σχεδιάζει την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ μέσω συνδυασμού τρομοκρατικής επίθεσης και χρηματιστηριακών παιγνιδιών. Ένας αγώνας σε 2 ηπείρους και σε έναν κόσμο όπου κάθε κίνητρο κρύβει και κάποιο μυστικό και κάθε μυστικό συνδέεται και με ένα ψέμα, οποιαδήποτε κίνηση κι αν κάνει ο Τζακ μπορεί να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις.

Ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας του συγγραφέα Τομ Κλάνσι, ο εμπορικότατος  Jack Ryan επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι ο Κρις Πάιν, μετά τους Άλεκ Μπάλντουιν (ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ), Χάρισον Φορντ (ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΛΕΘΡΟΥ) και Μπεν Άφλεκ (ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ) οι οποίοι ενσάρκωσαν τον ήρωα, εμπνέει το σεξπηρικό κατά τα άλλα σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της ταινίας Κένεθ Μπράνα που τού εμπιστεύεται το ρόλο του διάσημου αναλυτή της CIA σε μια περιπέτεια χαρακτήρων, γεμάτη ανατροπές και καταιγιστική δράση που επικεντρώνεται στα πρώτα του βήματα ως πράκτορα.

Ο καιρός όμως έχει κυλήσει από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου τότε που οι καλοί ήταν αποκλειστικά Αμερικανοί και οι κακοί παρανοϊκοί και εκδικητικοί Ρώσοι. Καταιγιστικοί ρυθμοί και όλες οι σωστές κινήσεις σε ένα θέαμα που έρχεται από το παρελθόν και βαδίζει αμφίβολα προς το κινηματογραφικό μέλλον.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 23.01.14