Robocop

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2014

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Jose Padilha

Πρωταγωνιστούν: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, James Earle Haley, Michael K. Williams, Jennifer Ehle, Jay Baruchel, Marianne Jean Baptiste, Samuel Jackson, Aimee Garcia.

Υπόθεση: 2028. Η αμερικάνικη πολυεθνική OmniCorp που κρατάει τα ηνία της ρομποτικής τεχνολογίας, εξασφαλίζει στην Αμερική παγκόσμια στρατιωτική υπεροχή με μηχανές της να επιβάλλουν την «τάξη»σε όλη την υφήλιο. Όμως η αμφιλεγόμενη τεχνολογία της απαγορεύεται δια νόμου να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή του νόμου στους δρόμους των ΗΠΑ. Η κατάλληλη ευκαιρία παρουσιάζεται όταν η OmniCorp αναλαμβάνει να μετατρέψει τον αστυνομικό Alex Murphy (Joel Kinnaman), που τραυματίζεται σοβαρά στη γραμμή του καθήκοντος, σε πανίσχυρο άνθρωπο-ρομπότ. Ο RoboCop βγαίνει στους δρόμους του Ντιτρόιτ με απίστευτες νέες ικανότητες και η εταιρεία φιλοδοξεί η κάθε πόλη του κόσμου να αποκτήσει το δικό της RoboCop, μεγιστοποιώντας βέβαια τα κέρδη της. Ο αστάθμητος παράγοντας όμως, όπως πάντα είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στη μηχανή και τον οποίο δεν έχουν υπολογίσει…

Το 1987, ο Robocop κατάφερε να ανανεώσει την επιστημονική φαντασία αποσπώντας όχι μόνο καλές κριτικές αλλά και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η εξαιρετικά θερμή υποδοχή έφερε δύο sequel, μια τηλεοπτική σειρά, animated σειρές, video games και κόμικ. Αυτή την πολύτιμη κληρονομιά αξιοποιεί ο  βραβευμένος Βραζιλιάνος José Padilha (Elite Squad: The Enemy Within) σε συνεργασία με τον σεναριογράφο του Zodiac James Vanderbilt και επαναφέρει τον RoboCop στο καθήκον σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια με καταιγιστική δράση που προσπαθεί να ικανοποιήσει και τους φίλους της δράσης αλλά και τους προοδευτικούς σινεφίλ χωρίς να τα καταφέρνει ιδιαίτερα όμως. Έχει την τύχη να διαθέτει έναν πολλά υποσχόμενο πρωταγωνιστή, τον πανύψηλο Αμερικανοσουηδό Joel Kinnaman που φωτίζει με επάρκεια όλες τις πλευρές του κεντρικού ήρωα. Ενδιαφέρον και συναρπαστικό σε γενικές γραμμές.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 06.02.14