Pompeii – Φωτιά Πάνω από την Πομπηία (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Γερμανία- 2014

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Ιστορική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson

Πρωταγωνιστούν: Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Jared Harris, Jessica Lucas, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Carrie-Anne Moss, Paz Vega, Joe Pingue.

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά στη Ρωμαιοκρατούμενη Βρετανία όπου μια εξεγερμένη φυλή Κελτών ιππέων κατασφάζεται από το Ρωμαικό στρατό. Μόνο ένα μικρό αγόρι ο Μάίλο σώζεται… Τα χρόνια περνάνε και ο μικρός γίνεται ατρόμητος μονομάχος με το προσωνύμιο Κέλτης. Το 79 μ.Χ., ο ήρωάς μας μεταφέρεται μαζί με τους υπόλοιπους στην Πομπηία για να λάβει μέρος σε αγώνες κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής εορτής. Εκεί γνωρίζει τυχαία την Κάσια, την πανέμορφη κόρη ενός πλούσιου εμπόρου, που αναγκάζεται χωρίς τη θέλησή της να αρραβωνιαστεί ένα διεφθαρμένο Ρωμαίο γερουσιαστή. Στην αρένα οι μάσκες πέφτουν, ο μονομάχος ήρωας αναγνωρίζει τους σφαγείς της οικογένειάς του αλλά ο Βεζούβιος τους προλαβαίνει όλους. Ο ήρωας τρέχει μέσα από τα κύματα της λάβας να σώσει την αγαπημένη του Κάσια, ενώ γύρω η Πομπηία καταρρέει.

Θεαματική περιπέτεια με στοιχεία από τις παλιές Ιταλικές ταινίες Peplum, με μεγάλα δάνεια από το Μονομάχο του Ρίντλει Σκοτ αλλά και με εξαιρετική ψηφιακή αναπαράσταση της Πομπηίας και παραδόξως με πολύ ρομαντικό φινάλε. Βλέπεται ευχάριστα αν ξεχάσουμε για λίγο τις ιστορικές πληροφορίες για την καταστροφή της φημισμένης στην αρχαιότητα πόλης. Με τον Κιτ Χάρινγκτον του Game of Thrones  να αναλαμβάνει αποτελεσματικά τα ηνία της δράσης και τον Κίφερ Σάδερλαντ σε απολαυστικά cult ερμηνεία.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 20.02.14