L’ Amour Est En Crime Parfait – Ο Έρωτας Είναι Το Τέλειο Έγκλημα

Παραγωγή: Γαλλία/Ελβετία - 2013

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Arnaud & Jean-Marie Larrieu

Πρωταγωνιστούν: Mathieu Amalric, Karin Viard, Maiwenn, Denis Podalydes, Sara Forestier, Marion Duval, Damien Dorsaz,  Carl Von Malaise.

Υπόθεση: Με φόντο τις μεγαλοπρεπείς χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων κάπου ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελβετία, εξελίσσεται η ιστορία του Μαρκ, σαραντάρη καθηγητή λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Λωζάννης που ζει με την αδερφή του σε ένα τεράστιο απομονωμένο σαλέ στο βουνό. Ο Μαρκ είναι διάσημος γόης στο Πανεπιστήμιο και δε μπορεί να κρατήσει τον εαυτό του μακριά από ερωτικές περιπέτειες με τις νεαρές φοιτήτριες. Όταν όμως η τελευταία του κατάκτηση χάνεται από προσώπου γης εντελώς ξαφνικά, ο Μαρκ θα έρθει αντιμέτωπος με τη νεαρή μητριά της, η οποία επισκέπτεται το κολέγιο για να ανακαλύψει τις κρυφές πτυχές της ζωής της κόρης της. Και τότε η κατάσταση θα πάρει μια περίεργη τροπή…

Όλα καλά στην παραπάνω σύνοψη. Ξεχάστε τη τώρα και βυθιστείτε στον αλλόκοτο παγωμένο κόσμο του Μαρκ και της μυστηριώδους αδελφής του. Ένα Ελβετικό χιτσκοκικό νουάρ με επιρροές από Ντέηβιντ Λιντς σκηνοθετημένο από τους Γάλλους αδελφούς Λαριέ, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Φιλίπ Τζιάν Incidences. Ο Ματιέ Αμαλρίκ, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Γάλλους σταρ, είναι καταπληκτικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο του καθηγητή με τα μυστικά και πάθη και η Κάριν Βιαρ στο ρόλο της αδελφής του έχει κάτι από τον αέρα των Χολιγουντιανών φαμ φατάλ του 40. Αν και η ταινία συχνά γίνεται προβλέψιμη σε γενικές γραμμές βλέπεται με ενδιαφέρον και τόσο τα τοπία όσο και η καλλιτεχνική διεύθυνση εντυπωσιάζουν.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 13.03.14