Senso (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Ιταλία - 1954

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα Εποχής

Σκηνοθεσία: Luchino Visconti

Πρωταγωνιστούν: Alida Valli, Farley Granger, Heinz Moog, Rina Morelli, Christian Marquand, Sergio Fantoni,    Tino Bianchi, Ernst Nadherny, Tonio Selwart,  Marcella Mariani, Franco Arcalli και ο Massimo Girotti.

Υπόθεση: Μια Ιταλίδα Κόμισσα στο κατεχόμενο από τους Αυστριακούς Βένετο του 1866, αν και παντρεμένη και αγωνίστρια υπέρ της ανεξαρτησίας και της ένωσης με την Ιταλία, ερωτεύεται έναν ωραίο Αυστριακό υπολοχαγό και βρίσκεται σε δίλημμα μεταξύ πατρίδας και έρωτα.

Κλασσική υπερπαραγωγή της δεκαετίας του 50 που δίχασε το κοινό στην εποχή της και δεν συνάντησε την αναμενόμενη επιτυχία. Ο «κόκκινος κόμης» Βισκόντι δεν μάσαγε τα λόγια του όσον αφορά την πολιτική ακόμα κι όταν ασχολιόταν με μια ερωτική ιστορία με αποτέλεσμα να συναντήσει αντιδράσεις από μερίδα του κοινού που θεώρησε ότι η ταινία του πρόσβαλε την Ιταλική εθνική ταυτότητα. Η ταινία άργησε επίσης πολύ να προβληθεί εκτός Ιταλίας και πάλι χωρίς επιτυχία λόγω ντουμπλαρίσματος και περικοπών. Σήμερα στη νέα ψηφιακή της εκδοχή έχει ανακτήσει όλη την εκθαμβωτική ομορφιά της τεχνικολόρ φωτογραφίας της και αποδεικνύει την καλλιτεχνική της αντοχή σαν γνήσια κινηματογραφική όπερα. Η Αλίντα Βάλι, από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές σταρ του Ιταλικού σινεμά λάμπει στο ρόλο της Κόμισσας ενώ στο ρόλο του Υπολοχαγού εμφανίζεται ένας Χολιγουντιανός σταρ της εποχής ο Φάρλεϊ Γκρέηντζερ. Η ταινία είχε προβληθεί αρχικά στην Ελλάδα με τον μελοδραματικό τίτλο «Έτσι τέλειωσε μια μεγάλη αγάπη». Κλασσική αξία!

Διανομή: Ama Films

Στις αίθουσες από 10.04.14