The Homesman – Μέχρι το Τέλος

Παραγωγή: ΗΠΑ/Γαλλία – 2014 

Διάρκεια: 122 λεπτά

Είδος: Γουέστερν                                          

Σκηνοθεσία: Tommy Lee Jones                    

Πρωταγωνιστούν: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Meryl Streep, James Spader, Grace Gummer, Miranda Otto, Sonja Richter, John Lithgow, David Dencik, Tim Blake Nelson, William Fichtner, Jesse Plemons, Evan Jones, Hailee Steinfeld, Jo Harvey Allen.           

Υπόθεση: Όταν τρεις γυναίκες, νοικοκυρές στην Άγρια Δύση της Νεμπράσκα του 1854, χάσουν τα λογικά τους, οι αρχές του τόπου αναθέτουν σε μια ευγενή αλλά σκληραγωγημένη γεροντοκόρη, την Μέρι Μπι Κάντι, την οποία υποδύεται η Χίλαρι Σουάνκ («Million Dollar Baby», «Boys Don’t Cry») τη βίαιη μεταφορά τους πίσω στην ανατολή. Η μεταφορά όμως μιας άμαξας-φυλακής με ψυχικά διαταραγμένες νοικοκυρές, για περισσότερα από 400 μίλια στα αφιλόξενα λιβάδια της Άγριας Δύσης φαντάζει τρομακτική. Έτσι η Μέρι θα αναζητήσει συνεργάτη τον οποίο θα βρει στο πρόσωπο ενός κακομοίρη, του Τζόρτζ Μπρίνγκς (Τόμι Λι Τζόουνς) ενός μυστηριώδους δραπέτη του οποίου σώζει τη ζωή.  Το αταίριαστο ζευγάρι λοιπόν, μαζί με το ανατριχιαστικό «φορτίο» ξεκινά να διασχίσει τα δύσβατα μονοπάτια της σκληρής και αχαρτογράφητης ακόμη Νεμπράσκα με τελικό προορισμό μια εκκλησία στην Αϊόβα, όπου και θα τους περιμένει στωικά η γυναίκα του τοπικού επισκόπου (Μέριλ Στριπ). Πριν όμως καταφέρουν να επιστρέψουν στον πολιτισμό, δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν και τα πάσης φύσεως χτυπήματα της μοίρας, μιας μοίρας αντιπροσωπευτικής για όλες εκείνες τις κρυφές και άγνωστες πράξεις ηρωισμού που παρέμειναν θαμμένες στα χώματα, ως θεμέλια για την ίδρυση και την εξέλιξη της Αμερικάνικης Δύσης!

Στη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα μετά το αριστουργηματικό «Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα» ο μέγας Τόμι Λι Τζόουνς επιστρέφει στο Φαρ Ουέστ για να διηγηθεί με τον υπέροχο ελεγειακό του τρόπο μια κωμικοτραγική ιστορία, ένα παραλειπόμενο του πως χτίστηκε η Άγρια Δύση. Σπουδαίες ερμηνείες και αποστάγματα σοφίας σε ένα ακόμη ασυνήθιστο ψυχολογικό δράμα με το μανδύα του γουέστερν.Must!

Διανομή: Weird Wave με τη συνεργασία της Odeon

Στις αίθουσες από 26.06.14