4th Athens Open Air Film Festival Πρόγραμμα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου

Παράλληλα με την έναρξη της νέας κινηματογραφικής σαιζόν συνεχίζονται οι προβολές του 4ου Athens Open Air Film Festival, λίγο πριν δώσει τη σκυτάλη στο πανηγυρικό 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. 

Πρόγραμμα Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 

4th Athens Open Air Film Festival Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2014

Είσοδος Ελεύθερη | Ώρα Έναρξης: 21.00

www.cinemag.gr | www.aoaff.gr

Η «Μαγική Πόλις» επιστρέφει 60 χρόνια μετά στον τόπο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι, στο πλαίσιο του 4ουAthens Open Air Film Festival την Τρίτη 26/08!

Μία σημαντική στιγμή για το 4ο Athens Open Air Film Festival αποτελεί η προβολή της πρώτης ταινίας του Νίκου Κούνδουρου, «Μαγική Πόλις», στο χώρο που γυρίστηκε 60 χρόνια πριν, στην συνοικία Δουργούτι, την Τρίτη 26 Αυγούστου. Η «Μαγική Πόλις» αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη και την πρώτη ταινία που εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος.

Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Φούντας, Στέφανος Στρατηγός, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, ενώ τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» / “UrbanDig Project”, ενώ πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί βόλτα εξερεύνησης της γειτονιάς (έναρξη στις 19.00). Πληροφορίες: http://goo.gl/eNCzey

 

«Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» την Πέμπτη 28/08 στο Άλσος Νέας Σμύρνης!

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνει η ταινία «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» του Χαλ Άσμπι, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Μία διαχρονική σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας που σηματοδοτεί παράλληλα την κορυφαία ερμηνεία της καριέρας του Πίτερ Σέλερς που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Σίρλει Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: http://goo.gl/rgVOkr

 

Το Lunchbox, μία feelgood ρομαντική κομεντί, γεμάτη αρώματα και γεύσεις της Ινδίας, κάνει Avant – Premiere στο φεστιβάλ την Τετάρτη 3/09 στο Σινέ Ψυρρή! 

Το «Lunchbox», το αφοπλιστικό ντεμπούτο του ινδικής καταγωγής Ρίτες Μπάτρα αποτελεί τον ορισμό της ποιοτικής feelgood ρομαντικής κομεντί, αιχμαλωτίζοντας ταυτόχρονα την εξωτική ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές της Ινδίας! Μία γλυκύτατη ερωτική ιστορία δι' (ανορθόδοξης) αλληλογραφίας στη σημερινή Μουμπάι, υπηρετεί επάξια το ανθρώπινο σινεμά της καρδιάς!

Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/vhFYEC 

Το 4ο Athens Open Air Film Festival συμπληρώνει τις προβολές του τον Σεπτέμβριο με την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Πίσω Πόρτα» (04/09 – Πεζόδρομος Δ. Αεροπαγίτου).

Μια ιστορία προσωπικής και κοινωνικής αναμόρφωσης, δοσμένη μέσα από το ανατρεπτικό χιούμορ και μία σειρά από μικρές και μεγάλες προσδοκίες, με τον μικρό πρωταγωνιστής να προσπαθεί να ωριμάσει και να ενηλικιωθεί απότομα στην Αθήνα του 1966.

Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/eawdMZ

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το: www.cinemag.gr & www.aoaff.gr.   

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.