The Guest

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 99 λεπτά

Είδος: Θρίλερ                                                

Σκηνοθεσία: Adam Wingard

Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Maika Monroe, Brendan Meyer, Sheila Kelley, Leland Orser, Lance Reddick, Tabatha Shaun, Chase Williamson, Joel David Moore, Stephen Brown, Brenden Wedner, Alex Knight, Ethan Embry. 

Υπόθεση: Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο πρώην στρατιώτης Ντέιβιντ, παρουσιάζεται στην οικογένεια Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε στο «πατριωτικό» καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζει ξαφνικά να αυξάνεται ο ρυθμός θανάτων στην πόλη, η έφηβη κόρη της οικογένειας Άννα αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλο αυτό. Και όταν οι υποψίες της αρχίζουν και γίνονται βάσιμες ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρει να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της. Μήπως όμως είναι πλέον αργά για όλους; 

Σε σκηνοθεσία του Άνταμ Ουίνγκαρντ και σε σενάριο του Σάιμον Μπάρετ δημιουργών του πρωτότυπου θρίλερ «You’Re Next» που ανακάτευε το σπλάτερ με την «Οικογενειακή Γιορτή» του Βιντερμπεργκ, η ταινία συνδυάζει επιδέξια την ένταση του ψυχολογικού θρίλερ με ένα καλλιτεχνικών προδιαγραφών δράμα με επιρροές από το Θεώρημα του Παζολίνι. H αγία και αφελής αμερικάνικη οικογένεια «αφήνει το κακό να μπει» σε μια ιστορία διανθισμένη με δράση, αγωνία αλλά και χιούμορ που κάνουν την ταινία κομμάτι ένοχης σινεφίλ απόλαυσης. Πρωταγωνιστεί ο σταρ του τηλεοπτικού Downton Abbey Νταν Στίβενς καθοδόν προς μια νέα Χολιγουντιανή καριέρα. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 25.09.14