The Riot Club – Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας

Παραγωγή: Βρετανία – 2014 

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Lone Scherfig

Πρωταγωνιστούν: Natalie Dormer, Sam Claflin, Douglas Booth, Jessica Brown Findlay, Max Irons, Holliday Grainger, Sam Reid, Ben Schnetzer, Tom Hollander, Freddie Fox, Olly Alexander, Tony Way, Matthew Beard, Amanda Fairbank-Hynes, Jack Farthing, Michael Jibson, Xavier Atkins, Anastasia Hille, Teresa Churcher, Barrie Martin, Gordon Brown, James Wiles, Jill Buchanan, Amber Anderson, Mary Roscoe. 

Υπόθεση: Με το ακαδημαϊκό έτος να ξεκινά, η πιο σπουδαία, αποκλειστική φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου χρειάζεται δυο ακόμη μέλη για να συμπληρώσει τον αριθμό που ορίζει το “καταστατικό” λειτουργίας της. Έτσι, ο Πρόεδρος Τζέιμς (Φρέντι Φοξ), προτρέπει τους συναδέλφους του να αναζητήσουν κάποιους κατάλληλους υποψήφιους, ένας εκ των οποίων είναι και ο πρωτοετής Μάιλς (Μαξ Άιρονς), που έχει δεσμό με την γοητευτική και ιδιοφυή Λόρεν (Χόλιντει Γκρέιντζερ), μια φοιτήτρια μεσοαστικής καταγωγής. Σύντομα όμως και προς μεγάλη της δυσαρέσκεια, ο Μάιλς γοητεύεται από τον Χιούγκο – μεγαλύτερο σε ηλικία φοιτητή και μέλος της περιβόητης Λέσχης – που προσπαθεί να τον προσεγγίσει προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της περιβόητης Λέσχης στην οποία και δέχεται να μπει. Η Λέσχη θα βρει το δέκατο μέλος της στο πρόσωπο του Άλιστερ (Σαμ Κλάφλιν), νεότερου αδελφού ενός πρώην ένδοξου μέλους.

Όταν τα μέλη της ιδιαίτερης λέσχης συγκεντρωθούν σε μια επαρχιακή παμπ για μια βραδιά με φαγητό, ατελείωτο αλκοόλ αλλά και την προοπτική μιας αχαλίνωτης ακολασίας, κανείς δε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή. Ο Μάιλς και ο Άλιστερ θα κοντραριστούν σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την εύνοια των υπολοίπων, και καθώς το ποτό ρέει και τα αίματα ανάβουν, το βράδυ καταλήγει σε ένα ανεξέλεγκτο, μεθυσμένο χάος. Μια φονική απερισκεψία θα βάψει τα χέρια τους με αίμα, στέλνοντας τους νεαρούς υπερόπτες να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους ενώπιον των αρχών.

Πολλοί από τους ισχυρούς και σημαντικούς ανθρώπους της υφηλίου υπήρξαν κάποτε φοιτητές σε παρόμοια με την Οξφόρδη ακαδημαϊκά ιδρύματα και, σύμφωνα με τις φήμες και τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, μερικοί συμμετείχαν σε σκοτεινές και μυστικές λέσχες εξουσίας. Μια παρόμοια ιστορία διηγείται και η εν λόγω ταινία, βασισμένη στη θεατρική επιτυχία Posh, της Λόρα Ουέιντ, που γράφτηκε το 2010. Από τη Δανέζα Lone Scherfig που μετά την επιτυχία του An Education φαίνεται να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη Βρετανία.

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 23.10.14