Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day – Η Κακή Μέρα Από Το Πρωί Φαίνεται

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 81 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Miguel Arteta

Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould, Dylan Minnette, Kerris Dorsey, Elise Vargas & Zoey Vargas, Sidney Fullmer, Bella Thorne, Megan Mullally, Mekai Curtis, Lincoln Melcher, Reese Hartwig. 

Υπόθεση: Ο 11χρονος Alexander περνάει πραγματικά τη χειρότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής του. Όλα ξεκινούν όταν μία τσίχλα κολλάει στα μαλλιά του και δίνει «κλώτσο να γυρίσει  παραμύθι να αρχινίσει» με τη μορφή όμως εφιάλτη και με τη μία συμφορά να ακολουθεί την άλλη. Ο πατέρας είναι άνεργος και κάνει babysitting στο μωρό, η μητέρα πολυάσχολο στέλεχος εκδοτικού οίκου και η μόνη που φέρνει λεφτά στο σπίτι, ο μεγάλος αδελφός απορροφημένος με την ομορφιά του και τις εξετάσεις οδήγησης και η μεγάλη αδελφή τρελαμένη με τη θεατρική παράσταση του σχολείου όπου πρωταγωνιστεί. Κανείς δεν του δίνει σημασία, κανείς δεν του συμπαραστέκεται στην αγωνία του για τα γενέθλιά του που πλησιάζουν. Όμως η κακοτυχία είναι μεταδοτική και έρχεται η στιγμή που τα αδέλφια και οι γονείς του ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μια φοβερή, απαίσια, καθόλου καλή, για την ακρίβεια πολύ κακή μέρα. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι απλώς μια παροιμία...

Είμαστε όμως σε ταινία της Disney και όσο και να έχουν εκμοντερνιστεί τα ήθη και οι αξίες του μέσου Αμερικανού, η παράδοση του happy end δεν παραβιάζεται με κανένα τρόπο. Σαν κωμωδία βέβαια έχει τις καλές στιγμές της, πολλά αστεία λειτουργούν ικανοποιητικά και η ώρα περνάει ευχάριστα. Βασισμένη σε διάσημο παιδικό best seller, η ταινία του πρώην ανεξάρτητου Μιγκέλ Αρτέτα επιβεβαιώνει σε μοντέρνα βερσιόν την οικογένεια ως ακμαίο και λειτουργικό κύτταρο της μέσης Αμερικής και όλοι ζουν καλά και πάνε στο πάρτι γενεθλίων του μικρού πρωταγωνιστή. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 30.10.14