Vi är bäst! - We are the Best!

Παραγωγή: Σουηδία/Δανία – 2013 

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Lukas Moodysson

Πρωταγωνιστούν: Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne, Johan Liljemark, Mattias Wiberg, Jonathan Salomonsson, Alvin Strollo. 

Υπόθεση: Η Μπόμπο, η Κλάρα και η Χέντβιγκ, τρεις μικρές μαθήτριες στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, είναι εντελώς αντισυμβατικές η καθεμιά με το δικό της τρόπο αλλά παρά τις διαφορές τους βρίσκουν κοινό στοιχείο στη μουσική και φτιάχνουν μια μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα, θέλοντας να αποδείξουν ότι η πανκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ότι εκείνες είναι «οι καλύτερες», σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τους μεγάλους και το σχολείο. Τα προβλήματα πολλά αλλά η διάθεση είναι η καλύτερη και το attitude εντελώς punk!

Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν μερικές φορές επιστροφή στο παρελθόν για άντληση ενέργειας και επανεκτίμηση της ιστορίας. Tο We are the Best! είναι η έβδομη ταινία του διάσημου ανατόμου της Σκανδιναβικής ψυχοσύνθεσης Λούκας Μούντισον. Μια μικρή αισιόδοξη ιδιαίτερη ταινία για την εφηβεία και τη γυναικεία φιλία όπου ο Μούντισον καταφέρνει να απεικονίσει την αθωότητα εκείνων των χρόνων χωρίς συγκαταβατικότητες και ευκολίες. Οι μικρές πρωταγωνίστριες έχουν το απαραίτητο «θράσος» και δείχνουν να το διασκεδάζουν μεταδίδοντας τη θετική τους ενέργεια στο θεατή.. Συμπέρασμα: το ροκ’ν’ρολ όσο άτεχνα και να αποδίδεται, όπως από τις άσχετες με τη μουσική μικρούλες της ταινίας, δεν πεθαίνει ποτέ! Μικρή απόλαυση. 

Διανομή: One from the Heart 

Στις αίθουσες από 06.11.14