Respire – Δύο Ανάσες

Παραγωγή: Γαλλία – 2014 

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος: Δραματικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Melanie Laurent

Πρωταγωνιστούν: Joséphine Japy, Lou de Laâge, Isabelle Carré, Claire Keim, Roxane Duran, Thomas Solivéres, Camille Claris, Alejandro Albarracín, Radivoje Bukvic, Louka Meliava, Louise Grinberg, Fanny Sidney, Carole Franck. 

Υπόθεση: Η 17χρονη Τσάρλι είναι κλασσικό δείγμα της δύσκολης εφηβείας. Ένα μείγμα από φίλους, συναισθήματα, πεποιθήσεις της στιγμής και πολλά πάθη. Είναι ταλαντούχα και όμορφη, αλλά παράλληλα βουτηγμένη στις αμφιβολίες και την απογοήτευση. Κάποια στιγμή, έρχεται στο σχολείο μια νέα μαθήτρια, η ορμητική και πανέμορφη Σάρα, μια αυθεντική, αληθινή  προσωπικότητα, ένα αστέρι που ξέρει να κάνει τα πάντα σωστά…. Στο σχολείο, στα πάρτι, στις σχέσεις της με τα υπόλοιπα κορίτσια και τα αγόρια, ακόμη και στις σχέσεις τις με τους γονείς, η Σάρα είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Ανάμεσα στις δυο κοπέλες θα ξεκινήσει μια δυνατή φιλία, όμως ο εύθραυστος ψυχικά χαρακτήρας της Τσάρλι δε μπορεί να αντέξει για πολύ τα παιγνίδια της απρόβλεπτης Σάρα. Θέλει να την κρατήσει για πάντα ως αποκλειστική της φίλη όμως ποιον τρόπο θα διαλέξει η υπερευαίσθητη Τσάρλι;

Η διάσημη Γαλλίδα σταρ Μελανί Λοράν κάθεται για δεύτερη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα για να μας διηγηθεί την ιστορία μιας παράξενης κοριτσίστικης φιλίας που φθάνει στα άκρα. Καμία σχέση με τη Ζωή της Αντέλ, όμως. Η ταινία της Λοράν, βασισμένη σε γνωστό μυθιστόρημα της Αν Μαρί Μπραμ, έχει άλλα θέματα κατά νου. Εκθαμβωτικά αποκαλυπτικό το πρωταγωνιστικό δίδυμο. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 13.11.14