Khumba - Κούμπα: Μια ζέβρα και μισή

Παραγωγή: Νότια Αφρική – 2013 

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Anthony Silverston

Με τις φωνές των: Jake T. Austin, Steve Buscemi, Loretta Devine, Laurence Fishburne, Richard E. Grant, Anika Noni Rose, AnnaSophia Robb, Catherine Tate, Liam Neeson.

Στην Ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Φοίβος Ριμένας, Φώτης Πετρίδης, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Φιλιάδη, Πέτρος Δαμούλης, Βίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος. 

Υπόθεση: Ο Κούμπα είναι μια ζέβρα που είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές ραβδώσεις και έτσι, όταν έπεσε ξαφνική ξηρασία στην περιοχή, το υπόλοιπο κοπάδι έριξε το φταίξιμο σ αυτόν. Διωγμένος ο Κούμπα από τη δεισιδαιμονία των υπόλοιπων ξεκινά ένα ταξίδι για να βρει τον ονομαστό Νερόλακκο, εκεί που σύμφωνα με το θρύλο οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, με συνοδοιπόρους μια μεγαλόσωμη στοργική αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει όμως, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί ο Φάνγκο, μια άγρια λεοπάρδαλη με τη δική της ιδιαίτερη ατζέντα...

Διδακτικό οικογενειακό καρτούν από τους δημιουργούς του περσινού «Zambezia Πουλιά στον Αέρα». Κούμπα στη γλώσσα των Ζουλού σημαίνει Δέρμα. Αυτό το δέρμα λοιπόν το διαφορετικό είναι που καθορίζει την ζωή και τις επιλογές του μικρού ήρωα αυτής της ταινίας. Πόσες ρίγες πρέπει να έχει μια ζέβρα για να θεωρηθεί κανονική; Τι χρώμα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να γίνει αποδεκτός; Ένα παραμύθι για την διαφορετικότητα και την αποδοχή από μια χώρα που έχει κουβαλήσει στο παρελθόν τα δεινά της απόρριψης. Όλα αυτά με χιούμορ και φαντασία. Για μικρά και μεγάλα παιδιά.   

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 04.12.14 


ΚΟΥΜΠΑ: ΜΙΑ ΖΕΒΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ - Official Trailer από FeelgoodEntertainment