Hector and the Search for Happiness – Το Μυστικό της Ευτυχίας

Παραγωγή: Βρετανία/Γερμανία/Καναδάς/Νότια Αφρική – 2014 

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Peter Chelsom

Πρωταγωνιστούν: Simon Pegg, Rosamund Pike, Stellan Skarsgard, Tracy Ann Oberman, Jean Reno, Veronica Ferres, Barry Atsma, Ming Zhao, Togo Igawa και ο Christopher Plummer. 

Υπόθεση: Ο Hector (Simon Pegg), πετυχημένος ψυχίατρος, είναι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος που όμως νοιώθει κενός και ψυχικά εγκλωβισμένος. Συζεί με την όμορφη αλλά και λίγο νευρωτική Clara (Rosamund Pike), σε ένα πολύ κομψό Λονδρέζικο διαμέρισμα. Νοιώθοντας ότι εξαπατά την πελατεία του και αισθανόμενος αδιέξοδο στη σχέση του, έχει αρχίσει να γίνεται νευρικός και δύστροπος με τους ασθενείς του. Πώς μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν πιο ευτυχισμένοι, όταν ο ίδιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει ευτυχία; Έτσι, αποφασίζει να κάνει το γύρο το κόσμου, ώστε να ανακαλύψει τι σημαίνει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος.  Η περιπλάνησή του θα τον φέρει στην Κίνα, την Αφρική αλλά και την Αμερική και θα του προσφέρει αληθινά μαθήματα ζωής αλλά και επιβίωσης.

Βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα του Γάλλου ψυχίατρου και θεραπευτή Φρανσουά Λελόρ είναι μια ταινία ιδανική για τους αναγνώστες εγχειρίδιων αυτοβελτίωσης αλλά και τους θαυμαστές των τσιτάτων του Πάουλο Κοέλιο. Με τον χαρισματικό Βρετανό κωμικό Simon Pegg στο ρόλο του Hector η ταινία κυλάει ανάλαφρα, προβλέψιμα και επιφανειακά σαν ρυάκι που καταλήγει σε μια ακίνητη λίμνη. Γυρίσματα σε μέρη εξωτικά, ανατροπές και απειλές που καταλήγουν όπως θα έπρεπε να καταλήγουν σε μια κομεντί και πολύ μπλα μπλα. Ο σκηνοθέτης Πήτερ Τσέλσομ είχε δείξει αξιόλογα δείγματα παλιότερα αλλά μετά τις Περιπέτειες της Χάνα Μοντάνα μάλλον χρειάζεται και ο ίδιος τη βοήθεια του Hector. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 05.02.15