Cake

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Daniel Barnz

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick, Sam Worthington, Mamie Gummer, Felicity Huffman, William H. Macy, Chris Messina, Lucy Punch, Britt Robertson. 

Υπόθεση: Η Κλερ Σίμονς (Τζένιφερ Άνιστον) πάσχει από χρόνιους πόνους. Είναι γεμάτη ουλές τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή. Με δυσκολία και πόνο κινείται, με ξεσπάσματα οργής και ωμής ειλικρίνειας έχει απομακρύνει τους ανθρώπους από κοντά της. Όλους εκτός από τη Μεξικάνα οικιακή βοηθό, μια απλή μεσόκοπη γυναίκα που ωστόσο διαθέτει μεγάλη υπομονή και αυταπάρνηση και δεν αφήνει λεπτό ήσυχη την εθισμένη στα παυσίπονα αφεντικίνα της.  Η αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης στην οποία συμμετέχει, θα δώσει στην Κλερ έναν νέο στόχο ζωής: να μάθει περισσότερα για αυτήν την γυναίκα που ελάχιστα γνώριζε, εισβάλλοντας στη ζωή του χήρου της και του μικρού παιδιού της. Αυτή η εισβολή θα την κάνει να φθάσει στα όρια της και να προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στο τραυματικό παρελθόν της και το ελπιδοφόρο μέλλον, βρίσκοντας το κουράγιο να φλερτάρει με την ιδέα της συγχώρεσης…

Μια μικρή αλλά με αξιόλογη συναισθηματική δύναμη ανεξάρτητη ταινία που δίνει την ευκαιρία στην όμορφη «δική μας» Τζένιφερ να αποδείξει ότι «τόχει» και κάνοντας ένα άψογο ερμηνευτικό ντουέτο με την υπέροχη Μεξικάνα σταρ Αντριάνα Μπαράζα (υποψήφια για Όσκαρ στη Βαβέλ του 2006) να ενθουσιάσει και να συγκινήσει το γυναικείο, κυρίως, κοινό. Οι δυο τους αντιπροσωπεύουν δύο αντίθετες στάσεις ζωής, η μία την άρνηση που την οδήγησε στην απομόνωση και την δυστυχία και η άλλη την αγάπη και την προσφορά που τη γεμίζουν ενέργεια και δύναμη να προχωρά ανάμεσα από τις δυσκολίες χωρίς να γονατίζει. Καλογραμμένη ταινία, μικρού βεληνεκούς, αλλά αξιοπρεπής, ανταμείβει με τον συναισθηματικό της πλούτο τον καλοπροαίρετο θεατή. Με ή χωρίς χαρτομάντηλα.   

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 26.02.15