Focus

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Glenn Ficarra, John Requa

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro, Gerald McRaney, B. D. Wong, Robert Taylor, Dominic Fumusa, Brennan Brown, Griff Furst, Adrian Martinez.

Υπόθεση: Νέα Ορλεάνη: Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος αναλαμβάνει να μπάσει στα κόλπα τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι). Ο έρωτας όμως κάνει την κατάσταση περίπλοκη μέχρι που όλα τελειώνουν άδοξα. Τρία χρόνια αργότερα, μια αγνώριστη και ελκυστική Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων.

To δημιουργικό δίδυμο του Crazy Stupid Love επανέρχεται και βάζει στο κόλπο τον Γουίλ Σμιθ που εδώ και καιρό βρίσκεται σε αναζήτηση ρόλου που θα αντιστρέψει την πτωτική πορεία της καριέρας του. Να την αντιστρέψει δύσκολο μ αυτή την ταινία, σίγουρα όμως θα την ανακόψει εν αναμονή κάτι καλύτερου. Από ένα τέτοιο συγγραφικό δίδυμο θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο, πιο δεμένο και πιο πρωτότυπο. Παρά την ελπιδοφόρα αρχή με την πιασάρικη επίδειξη κόλπων που δίνουν άλλο νόημα στη φράση «ελαφρύ χέρι» και παραδίδουν μαθήματα focus (συγκέντρωσης προσοχής)  η συνέχεια είναι προβλέψιμη και τετριμμένη και μόνο λίγο διασώζεται από κάποιες σεναριακές ανατροπές στο φινάλε. Εξάλλου είναι ενδιαφέρουσα η άποψη ότι όσο πιο πετυχημένος ο απατεώνας τόσο πιο μεγάλο το ψυχικό τραύμα που κουβαλά αλλά δεν αναπτύσσεται όσο θα έπρεπε. Τα λουσάτα σετ, τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα και πάνω από όλα ο Γουίλ θα αποζημιώσουν το κοινό των multiplex χωρίς όμως να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Το οποίο παραπάνω όμως προσφέρουν τα κάλλη της Μάργκοτ Ρόμπι, έστω και αν ερμηνευτικά η εκρηκτική ξανθιά κινείται πολύ κάτω από τη δυναμική της εμφάνιση στο Λύκο της Γουόλ Στριτ. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 05.03.15