Kidnapping Mr. Heineken – Η Απαγωγή Του Κου Heineken

Παραγωγή: Ολλανδία/Βρετανία/Βέλγιο – 2015 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Αστυνομική Περιπέτεια

Βαθμολογία: * *  

Σκηνοθεσία: Daniel Alfredson

Πρωταγωνιστούν: Anthony Hopkins, Sam Worthington, Jim Sturgess, Ryan Kwanten, Jemima West, Thomas Cocquerel, Eric Godon.

Υπόθεση: Το 1983 πέντε εργατόπαιδα από το Άμστερνταμ, φίλοι από παιδιά, πραγματοποίησαν την απαγωγή του αιώνα: απήγαγαν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας Heineken (Άντονι Χόπκινς). Η απαγωγή που έκανε το γύρο του κόσμου και έκανε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να πάρουν φωτιά σε καθημερινή βάση, είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθεί το υψηλότερο ποσό για λύτρα (το αντίστοιχο 50 εκατ. δολαρίων σήμερα). Μια απαγωγή τόσο καλά οργανωμένη που οι υποψίες αρχικά στράφηκαν στη Μαφία και τη Διεθνή Τρομοκρατία. Το τέλειο έγκλημα… μέχρι που πήγε, όπως όλα τα τέλεια εγκλήματα, στραβά.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία όπως την κατέγραψε ο δημοσιογράφος της εποχής Πίτερ Ρ. Ντε Βρις, «Η Απαγωγή του κου Heineken» φέρει την υπογραφή του Ντάνιελ Αλφρεντσον, σκηνοθέτη του δεύτερου και τρίτου μέρους της τριλογίας του Millennium (Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά», «Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήκας»). Δυστυχώς και ενώ όλα τα δεδομένα προδιαθέτουν για μια χορταστική τουλάχιστον περιπέτεια εποχής, το αποτέλεσμα δεν ξεπερνά τη χρυσή μετριότητα. Μια ομογενοποιημένη Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή, άρτια τεχνικά, που θυμίζει μια γνωστή από τα αστυνομικά χρονικά ιστορία χωρίς κορυφώσεις ή ανατροπές. Ο Άντονι Χόπκινς, στο σχετικά περιορισμένο αλλά αβανταδόρικο ρόλο του Κροίσου της Ζυθοποιίας, κάνει τα τρελά του και παραμερίζει χαλαρά τους νεαρούς πρωταγωνιστές. Καιρός για το Σαμ Γουόρθινγκτον να επιστρέψει στην Πανδώρα του Άβαταρ (ή έστω στην πατρίδα του την Αυστραλία) για να ξαναβρεί τον ερμηνευτικό εαυτό του.  

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 25.03.15