Annie

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Μιούζικαλ

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Will Gluck

Πρωταγωνιστούν: Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Cameron Diaz, Adewale Akinnuoye-Agbaje,Tracie Thoms, Dorian Missick, David Zayas, Stephanie Kurtzuba.

Guest Stars: Scarlett Benchley, Patricia Clarkson, Michael J. Fox, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Bobby Moynihan, Rihanna, Sia.

Υπόθεση: Στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, κάπου σε ένα οικοτροφείο, ζει η μικρή και θαρραλέα Annie με την νευρική και αυταρχική ανάδοχη μητέρα της Miss Hannigan (Cameron Diaz), στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Annie πέσει τυχαία πάνω στον ιδιότροπο δισεκατομμυριούχο Will Stacks (Jamie Foxx), μεγαλοιδιοκτήτη εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και επίδοξο δήμαρχο ο οποίος δέχεται τις συμβουλές του επιτελείου του να την χρησιμοποιήσει στην προεκλογική του καμπάνια. Σύντομα όμως υποκύπτει στην παιδική αθωότητα της μικρής και φθάνει στο σημείο να θέλει να την υιοθετήσει, όμως οι σύμβουλοί του έχουν άλλα σχέδια.

Το 1977 ανέβηκε στο Broadway ένα παιδικό μιούζικαλ που έμελλε να γίνει θρύλος. Βασισμένο σε ένα παιδικό κόμικ του 30 διηγούνταν την ιστορία ενός μικρού ορφανού κοριτσιού που ζούσε στην εποχή του Ρούζβελτ και του New Deal. To 1982 το μετέφερε στον κινηματογράφο με επιτυχία ο θρυλικός σκηνοθέτης Τζον Χιούστον με ένα τηλεοπτικό remake να ακολουθεί το 1999.

Η νέα βερσιόν του νεαρού Γουίλ Γκλακ, σκηνοθέτη του Friends with Benefits, διασκευάζει για τα καλά το έργο, μεταφέροντάς το στη σύγχρονη εποχή και «αλλάζοντας χρώμα» στο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Τρία χρόνια προετοιμασίας, με κόσμο να πηγαίνει και να έρχεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες, μοντέρνες ιδέες, smartphones, twitter, λούσο και βαρύ χέρι στα τραγούδια του έργου από την Sia που απέκτησαν χροιά από Pop μέχρι Hip Hop και όμως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Παρά τη χαρισματική παρουσία της μικρής Κιουβενζανέ Γουόλις στον ομώνυμο ρόλο, άντε και του συγκρατημένου μέχρι το κιτς φινάλε Τζέιμι Φοξ, η ταινία «κολλάει» κυριολεκτικά σα ζαχαρωτό, γίνεται πομπώδης, ηχηρή σαν την υστερική ερμηνεία της Κάμερον Ντίαζ και προβλέψιμη. Δυστυχώς η μεταφορά στη σύγχρονη εποχή έδειξε και τα χρονικά όρια του πρωτότυπου. Άλλο 1977 κι άλλο 2014… Οι αντιφάσεις της ταινίας της έδωσαν δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (ερμηνείας για τη μικρή Γουόλις και τραγουδιού) αλλά και άλλες δύο για Χρυσό Βατόμουρο (χειρότερου remake που το κέρδισε πανηγυρικά και χειρότερου 2ου ρόλου για την Κάμερον Ντίαζ). Αυτά βέβαια για τα μικρά κοριτσάκια στα οποία απευθύνεται είναι ψιλά γράμματα. Το twitter να ‘ναι καλά!

Η ταινία θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένη για τους μικρούς θεατές. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 02.04.15