Danny Collins – Τίποτα δεν τελειώνει Κύριε Κόλινς

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 116 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Dan Fogelman

Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, Melissa Benoist, Christopher Plummer, Josh Peck, Aarti Mann, Katarina Cas, Giselle Eisenberg.

Υπόθεση: Ο τραγουδιστής Ντάνι Κόλινς (Αλ Πατσίνο) είναι ένας γερόλυκος του ροκ, πλούσιος, πετυχημένος, με δόξα, με μία νέα και σέξι αρραβωνιαστικιά και αρένες γεμάτες με θαυμαστές (περασμένης ηλικίας) που τον λατρεύουν. Αλλά μετά από σαράντα χρόνια έντονης ζωής, αποτυχημένων σχέσεων και συναυλιών με τα ίδια και τα ίδια τραγούδια κάθε νύχτα, η ρουτίνα καταχρήσεων έχει αρχίσει να βαραίνει τη συνείδησή του. Όταν ο επί πολλά χρόνια μάνατζέρ του (Κρίστοφερ Πλάμερ) του κάνει δώρο στα γενέθλιά του ένα γράμμα που δεν του παραδόθηκε ποτέ, γραμμένο από τον Τζον Λένον όταν ο Ντάνι ξεκινούσε νέος και αγνός, αποφασίζει να ακούσει καθυστερημένα τη συμβουλή του ειδώλου του και να ακολουθήσει την καρδιά του. Ακυρώνει μία sold-out περιοδεία και μετακομίζει σε ένα ξενοδοχείο του Νιου Τζέρσι για να ανακαλύψει εκ νέου την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και την οικογένεια που απαρνήθηκε αποζητώντας τη φήμη.  Η ζωή όμως δεν είναι ταινία και το χρήμα διευκολύνει τη ζωή αλλά δεν την αγοράζει.

Ο σεναριογράφος του «Crazy, Stupid Love» Νταν Φόγκελμαν, περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα, για να διηγηθεί μια γλυκιά (τόσο όσο) και συγκινητική ιστορία δεύτερης ευκαιρίας με τον θρυλικό Αμερικανό ηθοποιό σε μεγάλη φόρμα να παίζει στα δάκτυλα το ρόλο του ροκ σταρ. Συνδυασμός σατιρικής κωμωδίας και δράματος στο ύφος feel good χρυσών επιτυχιών του Χόλιγουντ όπως το Καλύτερα δεν γίνεται και το Κάλλιο αργά πάρα αργότερα, διασώζεται από το μέσο όρο κομεντί από ένα συνδυασμό ευρηματικών διαλόγων, καλογραμμένων χαρακτήρων, αναπάντεχων ανατροπών και κυρίως από το διαβολεμένο κέφι του πρωταγωνιστή που υπονομεύει συνεχώς το μελοδραματικό στοιχείο όποτε πάει να σκάσει μύτη. Η Ανέτ Μπένινγκ διεκπεραιώνει με επιτυχία ένα ρόλο α λα Νταιάν Κίτον και ο  Μπόμπι Καναβάλε αντιμετωπίζει στα ίσα τον μεγάλο Αλ στο ρόλο του χαμένου γιου. Θα το λατρέψει το ώριμο κοινό.

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 02.04.15