Furious 7 – Fast & Furious 7: Μαχητές των δρόμων

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ιαπωνία – 2015 

Διάρκεια: 137 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: James Wan

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Dwayne Johnson, Lucas Black, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky, Gal Gadot, John Brotherton, Luke Evans, Tony Jaa, Djimon Hounsou, Noel Gugliemi, Ali Fazal, Sung Kang, Ronda Rousey και η Iggy Azalea.

Υπόθεση: Η έβδομη (και μάλλον τελευταία) ταινία της σειράς έρχεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) να νιώθει πως έφτασε η ώρα να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να τακτοποιήσει τη ζωή του, μετά την μεγάλη του κόντρα με τον Όουεν Σο στο προηγούμενο φιλμ της σειράς. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο ο οποίος είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αδελφός του πεθαμένου Σο (που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ) που επιστρέφει για να εκδικηθεί τον θάνατο του αδερφού του. Και εκεί ξεκινάει ο χαμός στο ίσωμα!

Στην 7η ταινία της σειράς πρωταγωνιστούν οι πάντες! Βιν Ντίζελ, Τζέισον Στέιθαμ, Κερτ Ράσελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζιμόν Χούνσου και βέβαια ο Πολ Γουόκερ, στην τελευταία του δυστυχώς εμφάνιση στην οθόνη. Και μάλιστα επειδή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα γυρίσματά του, ο ρόλος ξαναγράφτηκε και οι υπολειπόμενες σκηνές καλύφθηκαν από τα δύο αδέλφια του που σωματικά και φυσιογνωμικά του μοιάζουν πολύ. Στο τέλος της ταινίας ακολουθεί και ένας συγκινητικός φόρος τιμής στον πανέμορφο εκλιπόντα.

Όλα ξεκίνησαν όμως το 2001, τότε που το παγκόσμιο κοινό έμεινε με ανοιχτό στόμα μπροστά στην πρώτη ταινία της σειράς, μια νεανική περιπέτεια με τίτλο The Fast & The Furious: Οι Μαχητές των Δρόμων, που έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των πειραγμένων αυτοκινήτων και των παράνομων αγώνων. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη ταινία, ενώ το 2006 η τρίτη, με τίτλο The Fast & The Furious: Tokyo Drift. Το 2009 η τέταρτη ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων κι επέβαλε ακόμα περισσότερα σπιναρίσματα στους δρόμους. Η πέμπτη ταινία του franchise, Fast & Furious 5 Ληστεία στο Ρίο επιβεβαίωσε τη blockbuster δυναμική της σειράς που έγινε ακόμα πιο συναρπαστική με την έκτη ταινία, όπου επανήλθαν δυναμικά οι βασικοί ήρωες της σειράς. Εξάλλου μετά την απόσυρση του Τζάστιν Λιν, σκηνοθέτη των τεσσάρων τελευταίων ταινιών της σειράς, το δύσκολο έργο ανέλαβε ο Τζειμς Γουάν, γνωστός κυρίως από ταινίες τρόμου (και τι ταινίες! Το Κάλεσμα, Insidious και λοιπά). Η σειρά που έβαλε την ταχύτητα στη ζωή κάθε δυναμικού νεαρού θεατή σε ολόκληρη την υφήλιο επανέρχεται λοιπόν με άγριες διαθέσεις αλλά και με καλλιτεχνικές αξιώσεις. Vroooooom!!! 

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 02.04.15