I Nostri Ragazzi – Τα Δικά μας Παιδιά

Παραγωγή: Ιταλία – 2014 

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Ivano De Matteo

Πρωταγωνιστούν: Alessandro Gassman, Giovanna Mezzogiorno, Luigi Lo Cascio, Barbora Bobulova, Rosabell Laurenti Sellers, Jacopo Olmo Antinori, Lidia Vitale.

Υπόθεση: Δύο αδέλφια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, ο ένας ο Μάσιμο μοντέρνος δικηγόρος και ο άλλος ο Πάολο παιδίατρος, βρίσκονται συνεχώς σε σύγκρουση.  Παρόλα αυτά, σεβόμενοι την οικογενειακή παράδοση, μια φορά το μήνα τρώνε μαζί με τις συζύγους σε ένα πολυτελές εστιατόριο. Οι συζητήσεις τους είναι πάντα γενικόλογες και ποτέ επί της ουσίας: κρασί, σινεμά, πολιτική διαφθορά και τρέχουσα επικαιρότητα, τίποτε προσωπικό. Η σχεδόν ανύπαρκτη σχέση τους όμως κλονίζεται ακόμη περισσότερο όταν υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους εμπλέκονται σε ένα θανατηφόρο ατύχημα και πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα…

Βασισμένη στο πανευρωπαϊκό Best seller του Ολλανδού συγγραφέα Herman Koch  «Tο Δείπνο», που έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε 53 χώρες (στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο),  η ταινία καταγράφει την αθέατη πλευρά της σύγχρονης αστικής οικογενειακής ζωής και θέτει ερωτήματα όπως: πόσο καλά γνωρίζουν σήμερα οι γονείς τα παιδιά τους αλλά και πόσο τον εαυτό τους. Μια ταινία που εντάσσεται στο νέο κύμα Ιταλικών ταινιών κοινωνικής κριτικής (όπως το υπέροχο Ανθρώπινο Κεφάλαιο) και προβλήθηκε με επιτυχία στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας. 

Διανομή: Rosebud.21 σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 16.04.15