Tracers – Η Συμμορία του Parkour

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Βαθμολογία: * * 1/2   

Σκηνοθεσία: Daniel Benmayor

Πρωταγωνιστούν: Taylor Lautner, Marie Avgeropoulos, Adam Rayner, Rafi Gavron, Luciano Acuna Jr., Josh Yadon, Johnny M. Wu, Sam Medina, Amirah Vann, Christian Steel, Wai Ching Ho, Chris Jackson.

Υπόθεση: Ο νεαρός Καμ ζει μόνος σε ένα συνοικιακό γκαράζ και μετά βίας βγάζει τα προς το ζειν δουλεύοντας σαν κούριερ. Έχοντας χάσει τους γονείς του και με βάρη που κουβαλάει από το παραβατικό εφηβικό του παρελθόν, προσπαθεί σκληρά να ξεπληρώσει τα χρέη του προς τους τοκογλύφους της Τσάιναταουν. Όταν ένα πρωί πέσει με το ποδήλατο του επάνω στη Νίκι, μια μυστηριώδη άγνωστη νεαρή που κάνει παρκούρ, θα γοητευθεί από αυτήν και τον ιλιγγιώδη κόσμο της. Το παρκούρ θα τον φέρει σε μέρη που δεν έχει πάει ποτέ και θα του χαρίσει μια καλοπληρωμένη δουλειά κάτω από το άγρυπνο μάτι του Μίλερ, αρχηγού της συμμορίας. Όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα όμως αργά ή γρήγορα είτε θα καθαρίσει είτε θα κακαρίσει. Και για να καθαρίσει ο Καμ πρέπει να σκαρφαλώσει πολλούς τοίχους και να γλυτώσει από πολλές σφαίρες…

Εκεί που δεν το περιμένεις, εμφανίζεται μια μικρή, στρωτή, μαζεμένη ταινία είδους με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά υψηλές προδιαγραφές σε δράση και θέαμα. Τυποποιημένη η υπόθεση (αγόρι μόνο, φτωχό πλην τίμιο γνωρίζει κορίτσι μυστήριο και μπαίνει σε μπελάδες) πλην όμως ευσυνείδητα εκτελεσμένη με χορταστικά τρεχαλητά και πηδήματα στο κενό.

Το Γαλλικής επινόησης σπορ και πιθανό μελλοντικό Ολυμπιακό άθλημα Parkour (παραφθορά της γαλλικής λέξης parcours) έχει τιμηθεί δεόντως από το Γαλλικό κυρίως σινεμά (Banlieu 13 κλπ) είναι εξαιρετικά θεαματικό αλλά και επικίνδυνο και απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση και τέλεια αντίληψη του χώρου αλλοιώς πας…Πάντως είναι κρίμα που έχει περάσει στη συνείδηση των σινεφίλ συνδεδεμένο σχεδόν αποκλειστικά με συμμορίες και υπόκοσμο.

Συμπαθής και ευκίνητος ο σταρ Τέιλορ Λότνερ ενώ η εντυπωσιακή ελληνικής καταγωγής μικροκαμωμένη Καναδέζα Μαρί Αυγερόπουλος κλέβει την παράσταση στον ρόλο της Νίκι. Οι λάτρεις των σπορ ας προσέλθουν!  

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ

Στις αίθουσες από 23.04.15