A Promise – Μια Υπόσχεση

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο – 2014 

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα Εποχής

Βαθμολογία: * *   

Σκηνοθεσία: Patrice Leconte

Πρωταγωνιστούν: Rebecca Hall, Alan Rickman, Richard Madden, Toby Murray, Maggie Steed, Shannon Tarbet, Jean-Louis Sbille.

Υπόθεση: Γερμανία, 1912. Ένας φτωχός νέος, ο Φρίντριχ Ζάιτς, βρίσκει δουλειά στο εργοστάσιο χάλυβα των Χόφμαϊστερ. Ο πλούσιος ιδιοκτήτης Καρλ, εντυπωσιασμένος από τη δουλειά του, διορίζει το νεαρό Φρίντριχ γραμματέα του και τον εγκαθιστά στην έπαυλή του, καθώς η υγεία του είναι επιδεινωμένη και είναι αναγκασμένος να παραμένει εσώκλειστος. Εκεί ο νεαρός Φρίντριχ γνωρίζει την Λότε, πανέμορφη, σοβαρή και πολύ νεότερη σύζυγο του Καρλ. Ο έρωτας έρχεται μοιραία αλλά παραμένει κρυφό απωθημένο. Όταν όμως ο Καρλ του ανακοινώνει ότι θα τον στείλει να οργανώσει τις επιχειρήσεις του στο Μεξικό, η πληγωμένη αντίδραση της Λότε θα την «προδώσει» και θα την οδηγήσει να δώσει στον Φρίντριχ μια υπόσχεση- ότι όταν επιστρέψει σε δύο χρόνια, θα γίνει δική του. Ο πόλεμος όμως ανατρέπει τα πάντα και οκτώ χρόνια αργότερα, εκείνος επιστρέφει στα χαλάσματα της ηττημένης πατρίδας του και στη γυναίκα που ελπίζει ότι θα τον περιμένει ακόμα. Πόση αντοχή να έχει όμως ένας έρωτας χτυπημένος από την Ιστορία;

Ο φημισμένος Γάλλος δημιουργός του Εραστή της Κομμώτριας και του Δήμιου του Σαιν Πιερ  επιστρέφει στον θανατερά αέρινο ρομαντισμό των ιστοριών του Στέφαν Τσβάιχ για να διηγηθεί έναν ανεκπλήρωτο έρωτα που εκφράζεται μέσα από βλέμματα, αγγίγματα και συγκαλυμμένες επιθυμίες. Το ζήτημα είναι: γιατί; Παρά τον αλάνθαστο σκηνοθετικό χειρισμό της υπόθεσης και την εντυπωσιακή ερμηνευτική δεινότητα της νεαρής Ρεμπέκα Χολ, το θέμα φαντάζει ξεπερασμένο και αδιάφορο, το casting της ως άνω ταλαντούχας σταρ είναι λανθασμένο και ο νεαρός πρωταγωνιστής δεν φαίνεται ικανός να δώσει βάθος και υπόσταση στον χαρακτήρα του. Μόνο ο «Θεός» Άλαν Ρίκμαν βρίσκεται εντός κλίματος στα περιορισμένα πλαίσια της εμφάνισής του. Τα καλά κοστούμια και τα φροντισμένα σκηνικά δεν αρκούν για να δώσουν πνοή σε ένα παλιομοδίτικο παρά λίγο love story. Αξιοπρεπές και τίποτε άλλο. 

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ 

Στις αίθουσες από 07.05.15.