The Humbling –Η Ταπείνωση

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Δράμα

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Barry Levinson

Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Greta Gerwig, Nina Arianda, Dylan Baker, Charles Grodin, Dan Hedaya, Billy Porter, Kyra Sedgwick, Dianne Wiest, Mary Louise Wilson.

Υπόθεση: Ο Σάιμον Άξλερ, διάσημος ηθοποιός του Μπρόντγουει που αρχίζει να παθαίνει διαλείψεις λόγω ηλικίας, μετά από μια κρίση επί σκηνής που τον οδηγεί να ζητήσει ιατρική βοήθεια, τα φτιάχνει με μια πολύ νεότερή του κοπέλα που κι αυτή έχει τα δικά της προβλήματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Η εξέλιξη θα είναι περίπλοκη…

Το 30ο μυθιστόρημα του γίγα της Αμερικανικής λογοτεχνίας Φίλιπ Ροθ, που γράφτηκε το 2009, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον ευαίσθητο και λεπτολόγο δημιουργό του Άνθρωπου της Βροχής. Το πρόβλημα είναι ότι όπως ο ήρωας του έργου έτσι και ο συμπαθής κατά τα λοιπά σκηνοθέτης δεν βρίσκεται ούτε ηλικιακά ούτε καλλιτεχνικά στην πρώτη του νιότη και αυτό προκύπτει αβίαστα από τον ακαδημαϊσμό και την αναποφασιστικότητα του τόνου της ταινίας. Ευτυχώς ο ερμηνευτικός κολοσσός που λέγεται Αλ Πατσίνο γεμίζει φιλότιμα τα κενά και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή για τις υπαρξιακές περιπέτειες του χαρακτήρα που υποδύεται, ενός ήρωα παρεμφερούς με τον πρωταγωνιστή του Birdman, μιας ταινίας στον αντίποδα αυτής της σκοτεινής και άνισης ιστορίας του τέλους ενός μύθου. Η ταινία διαθέτει επίσης εξαιρετικό καστ σε μικρότερους ρόλους και ατμοσφαιρικό soundtrack  από τον Μαρσέλο Ζάρβος. 

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμς 

Στις αίθουσες από 21.05.15.