Poltergeist – Το Πνεύμα του Κακού (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος: Τρόμου

Σκηνοθεσία: Gil Kenan

Πρωταγωνιστούν: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Saxon Sharbino, Kyle Catlett, Kennedi Clements, Jared Harris, Jane Adams, Susan Heyward.

Υπόθεση: Η πενταμελής οικογένεια Μπόουεν, χτυπημένη από την οικονομική κρίση,  μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι στα προάστεια, έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της. Έρχεται όμως αντιμέτωπη με κακόβουλες υπερφυσικές δυνάμεις που στοιχειώνουν το σπίτι. Όταν οι επιθέσεις των ανατριχιαστικών αυτών δυνάμεων ενταθούν και η μικρή κόρη της οικογένειας καταλήξει όμηρός τους, η οικογένεια, με τη βοήθεια δύο «ειδικών» στα υπερφυσικά φαινόμενα, θα ενωθεί για να την σώσει πριν εξαφανιστεί για πάντα.

Μια θρυλική και «καταραμένη» ταινία τρόμου της δεκαετίας του 80, σκηνοθετημένη από τον Τομπ Χούπερ σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη εμπλουτισμένη με τρεις (ανατριχιαστικές) διαστάσεις και άφθονη τεχνολογία. Σε παραγωγή του Σαμ Ράιμι και σκηνοθεσία του «εξειδικευμένου» σε στοιχειωμένα σπίτια Γκιλ Κέναν, δημιουργού του υποψήφιου για Όσκαρ animation Τερατόσπιτου, οι δαίμονες που παραμονεύουν την οικογένεια Μπόουεν αναβιώνουν ακόμη πιο τρομακτικοί. Φιλόδοξο σχέδιο αν και έχει κυλήσει πολύ νερό στα στοιχειωμένα αυλάκια από το 1982 και οι ταινίες αυτού του είδους θα μπορούσαν να κτίσουν ολόκληρο χωριό στοιχειωμένο. Σύμφωνα πάντως με τους παραγωγούς, κατά το γύρισμα της ταινίας σημειώθηκαν διάφορα «ανεξήγητα» φαινόμενα που τους οδήγησαν να καλέσουν πνευματίστρια να «καθαρίσει» το χώρο. Διαφημιστικό τρικ ή μήπως η κατάρα της αρχικής ταινίας ακολουθεί και το remake; 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 28.05.15.