Survivor – Καταδίωξη σε δύο ηπείρους

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια  

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: James McTeigue

Πρωταγωνιστούν: Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Dylan McDermott, Angela Bassett, Robert Forster, James D'Arcy, Frances de la Tour.

Υπόθεση: Μία Αμερικανίδα πράκτορας Εθνικής Ασφάλειας έχει διορισθεί πρόσφατα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο ως απεσταλμένη του State Department, υπεύθυνη για τη χορήγηση βίζας σε «ευαίσθητα» πρόσωπα. Όταν όλοι οι συνάδελφοί της σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση και αυτή είναι η μόνη που επιζεί, καταλήγει λόγω των περιστάσεων ως βασική ύποπτη για την τρομοκρατική ενέργεια. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τους δολοφόνους αλλά και να αποφύγει τη σύλληψη από τη Βρετανική ασφάλεια αλλά και τις αρχές της χώρας της, θα πρέπει μόνη να ανακαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να αποδείξει την αθωότητα της.

Όταν σε ένα πολιτικό θρίλερ ο κακός δεν είναι ποτέ ο συνήθης ύποπτος «απολίτιστος εχθρός της Δύσης», τότε τσεκάρεις την ούγια για να βεβαιωθείς ότι έχει το όνομα του δημιουργού του V for Vendetta. Άριστος σκηνοθέτης δράσης ο Τζέιμς Μακτίγκ δεν αφήνει την ηρωίδα του αλλά και το θεατή σε χλωρό κλαρί. Ξέφρενοι ρυθμοί, αγωνία, αποκαλύψεις αλλά και κατά καιρούς αφόρητη κοινοτοπία και ευκολίες που βγάζουν μάτι συνθέτουν άνισα αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό που από πάνω έχει και ως βασική ηρωίδα μια γυναίκα στην οποία, ο μέσος θεατής, στην πραγματική ζωή θα απέφευγε να πει ακόμη και καλημέρα! Bitch!

Ανανεωμένος ο Πιρς Μπρόσναν δείχνει να απολαμβάνει το κυνήγι της ψυχρά πανέμορφης Μίλα Γιόβοβιτς, αδιαφιλονίκητης βασίλισσας των B Movies. Από αυτό το σκηνοθέτη πάντως περιμένεις κάτι παραπάνω από θρίλερ του συρμού, όσο και καλοσκηνοθετημένο να είναι! 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ & Seven Films 

Στις αίθουσες από 11.06.15.