The Rewrite – Καθηγητής με το Ζόρι

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος: Κομεντί

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Marc Lawrence

Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney, J.K. Simmons, Olivia Luccardi, Chris Elliott, Bella Heathcote, Aja Naomi King , Maggie Geha, Caroline Aaron, Jason Antoon, Annie Q.

Υπόθεση: Ο κάποτε βραβευμένος σεναριογράφος Κιθ Μάικλς πλησιάζει τα πενήντα χωρίς να φαίνεται ικανός να προχωρήσει την καριέρα του. Πριν από μερικά χρόνια τα είχε όλα- βραβεία, μια τεράστια επιτυχία με την υπογραφή του και μεγάλη δόση Βρετανικού χιούμορ και γοητείας. Με ένα διαζύγιο στην πλάτη και ένα γιο που γνωρίζει μόνο εξ αποστάσεως, έχει χάσει την επαφή του με τον κόσμο του Χόλιγουντ, οδεύοντας ολοταχώς προς την χρεοκοπία.

Για να τον βοηθήσει, η ατζέντισά του του βρίσκει δουλειά ως καθηγητή συγγραφής σεναρίου σε ένα επαρχιακό Πανεπιστήμιο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πηγαίνοντας εκεί, αντί να κάνει τη δουλειά του, ερωτοτροπεί με μια φοιτήτρια και γενικώς παλιμπαιδίζει και πουλάει το διάσημο όνομά του μέχρι να γνωρίσει τη Χόλι, μία μόνη μητέρα που κάνει δύο δουλειές για να καταφέρει να πάρει το πτυχίο της. Η δεύτερη ευκαιρία δεν θα αργήσει να έρθει καθώς η διαδικασία της διδασκαλίας αρχίζει να επηρεάζει το χαρακτήρα του φέρνοντάς τον σε δίλημμα ζωής..

Έχει τον τρόπο ο Μαρκ Λόρενς, σεναριογράφος του Μις με το Ζόρι και παλιός συνεργάτης του Χιου Γκραντ, να καταφέρνει να βγάζει ουσία από τον εμφανώς κουρασμένο Βρετανό σταρ, δίνοντάς του την ευκαιρία να πλάσει έναν ενδιαφέροντα, γεμάτο αντιφάσεις και αδυναμίες χαρακτήρα και να επανέλθει στο προσκήνιο. Μια αναμέτρηση δύο εκ πρώτης όψεως διαφορετικών κόσμων, του χολιγουντιανού θεάματος και της πανεπιστημιακής γνώσης, εξελίσσεται μέσα από μια καλογραμμένη ιστορία πνευματικής ωρίμανσης, με όλα τα κλισέ που θα μπορούσε να περιέχει αλλά και με ένα εξαιρετικά λειτουργικό καστ που καταφέρνει να δώσει τρεις ζωντανές διαστάσεις στους χαρακτήρες που περιβάλλουν τον ήρωα. Σαρκαστικά ανάλαφρο, με το διάσημο και ολίγον ξεθωριασμένο πια βλέμμα του Χιου να παρατηρεί τα τεκταινόμενα μιας ζωής της οποίας έχει χάσει τον έλεγχο, το φιλμ δεν έχει πολλά καινούργια πράγματα να πει αλλά παρακολουθείται σχετικά ευχάριστα. 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ και Seven Films 

Στις αίθουσες από 18.06.15