5 to 7 – Σχέση 5 με 7

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Victor Levin

Πρωταγωνιστούν: Anton Yelchin, Bérénice Marlohe, Olivia Thirlby, Glenn Close, Frank Langella, Lambert Wilson, Eric Stoltz, Jocelyn DeBoer.

Υπόθεση: Μια τυχαία συνάντηση στους δρόμους του Μανχάταν θα φέρει τον εικοσάρη επίδοξο συγγραφέα Μπράιαν (Αντόν Γιέλτσιν) σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με μια εντυπωσιακή Γαλλίδα (Μπερενίς Μαρλό). Το πρόβλημα; Είναι παντρεμένη και μπορεί να τον συναντά για σύντομα ερωτικά ραντεβού, σε ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, μόνο μεταξύ 5 και 7. Και καθώς ο παθιασμένος Μπράιαν αρχίζει το στενό μαρκάρισμα αφού τη λαχταρά για κάτι περισσότερο από δυο ώρες την ημέρα, αρχίζει ταυτόχρονα να παίρνει σημαντικά μαθήματα για τη ζωή και τον έρωτα. 

Ο Βίκτορ Λέβιν, σεναριογράφος και συμπαραγωγός του πολυβραβευμένου τηλεοπτικού «Mad Men» σκηνοθετεί την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, παραπέμποντας από τον τίτλο κιόλας στη nouvelle vague. Δανείζεται τον τίτλο από το κλασσικό δράμα της Ανιές Βαρντά «Κλεό 5 με 7», την πλοκή και το στιλ από τους «Εραστές» του Λουι Μαλ και την οπτική από τον «Ερωτα το απόγευμα» την 6η και τελευταία από τις ηθικές ιστορίες του Ερίκ Ρομέρ. Όλα τα παραπάνω στο σημερινό φιλελεύθερο μεγαλοαστικό περιβάλλον του Ιστ Σάιντ του Μανχάταν όπου η μοιχεία α λα Γαλλικά είναι ένας ανεκτός θεσμός (τόσο, όσο…) και ο έρωτας είναι μια υπόθεση τακτοποιημένη και λειτουργική. Το πάθος όμως; Όσες εποχές και να περάσουν είναι απρόβλεπτο και απαιτητικό.

Αέρινη, γεμάτη παλ μελαγχολικά χρώματα και χαμηλότονες ερωτικές σκηνές θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από την τυπική αμερικάνικη φαντασίωση για τον γαλλικό ερωτισμό ωστόσο παραμένει ενδιαφέρουσα και μας προσφέρει, πέρα από το λαμπερό στιλ της Γαλλίδας πρωταγωνίστριας Μπερενίς Μαρλό, ένα μικρό ρεσιτάλ για δύο, από τους Γκλεν Κλόουζ και Φρανκ Λαντζέλα, στους ρόλους των ευκατάστατων Εβραίων γονέων του νεαρού συγγραφέα.

Ιδανική επιλογή για κοινό που αυτές τις ώρες θα ήθελε να διακτινισθεί κάπου αλλού για να ηρεμήσει, έστω και προσωρινά. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 02.07.15