Οι ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες από 2 Ιουλίου

Οι συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις μετατόπισαν το ενδιαφέρον εκτός αιθουσών και θεαμάτων με αποτέλεσμα την αναβολή όλων-πλην μίας-των προγραμματισμένων νέων ταινιών, για χρόνο καταλληλότερο. Υπάρχει λοιπόν μια «Σχέση 5 με 7» που θα παρασύρει τις ρομαντικές υπάρξεις σε μια σινεφιλικών προδιαγραφών Νεοϋορκέζικη κομεντί με όλα τα κλισέ του είδους αλλά και με αρκετή δόση προσγειωμένης μελαγχολίας. Περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο μας στο παρακάτω link. 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2580/5-to-7-sxesi-5-me-7 

Εξάλλου δύο παλιά και κλασσικά φιλμ επανεμφανίζονται στις αθηναϊκές οθόνες σε διανομή της New Star :

«Πιο δυνατός απ’ τον διάβολο» (Beatthedevil– ΗΠΑ 1953)

Μια περιπέτεια με απατεώνες, επαναστάτες και κοιτάσματα ουρανίου κάπου στην αποικιοκρατούμενη Αφρική που πέρασε τα χίλια μύρια μέχρι να γυριστεί και να προβληθεί: αναβολές, ατυχήματα, σεναριακές αλλαγές με τον Τρούμαν Καπότε να ολοκληρώνει τη συγγραφή του στόρι και λοιπά.

Με cult status και καλοκαιρινή διάθεση η ταινία θα προβληθεί στο θερινό Ζέφυρο των Άνω Πετραλώνων.

Σκηνοθεσία: John Huston

Πρωταγωνιστούν: Humphrey Bogart, Gina Lolobrigida, Jennifer Jones, Peter Lorre, Robert Morley.

 

«Η Γη» (Zemlya– ΕΣΣΔ  1930)

Ένα βωβό λυρικό αριστούργημα του σοβιετικού κινηματογράφου που προσφέρει στιγμές σπάνιας κινηματογραφικής ομορφιάς, καθώς ο μέγιστος Ουκρανός δημιουργός Αλεκσάντρ Ντοβζένκο απεικονίζει με τρυφερότητα τη φύση, τη γονιμότητα της γης και την αέναη αναγέννηση της ζωής από τον θάνατο, μέσα από τη σύγκρουση ενός αγροτικού κολχόζ με τους αντιδραστικούς κουλάκους της εποχής. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο κινηματογραφικής τέχνης και μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών!

 

 

Κατά τα λοιπά συνεχίζονται όλες οι ταινίες της περασμένης εβδομάδας που δεν πρόλαβαν να αφήσουν το αποτύπωμά τους λόγω της μετατόπισης του ενδιαφέροντος του κοινού (Εξολοθρευτής, Ταξίδι στην Ιταλία, Όσο είμαστε νέοι, Παγιδευμένη ψυχή 3, Ξεχασμένες Ψυχές κ.α.) αλλά και η επιτυχημένη Οικογένεια Μπελιέ και το Jurassic World.

Εν αναμονή καλύτερων κινηματογραφικών εξόδων σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!