Ted 2

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 115 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Seth MacFarlane

Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane (φωνή του Ted), Amanda Seyfried, Jessica Barth, Giovanni Ribisi, Morgan Freeman, Sam J. Jones, Patrick Warburton, Michael Dorn, Bill Smitrovich, John Slattery, Cocoa Brown, John Carroll Lynch και σε ρόλους guest οι Liam Neeson, Dennis Haysbert, Tom Brady, Jay Leno, Jimmy Kimmel κ.α.

Υπόθεση: Τρία χρόνια μετά τις πρώτες περιπέτειες του αθυρόστομου λούτρινου αρκούδου Τεντ και του φίλου του, του αιώνιου έφηβου Τζον (Μαρκ Γουόλμπεργκ), ήλθε η ώρα για τον τριχωτό κοντούλη «κεραυνοκολλητό» να παντρευτεί την σέξι καλή του και να γίνει πατέρας. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια ανατομική λεπτομέρεια την οποία τα λούτρινα δεν διαθέτουν. Έτσι λοιπόν ξεκινάει η περιπέτεια της υιοθεσίας που όμως φέρνει τον Τεντ μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα όταν πληροφορείται ότι το κράτος τον θεωρεί αντικείμενο χωρίς δικαιώματα. Η αγωγή που ακολουθεί για αναγνώριση ως ατόμου απορρίπτεται από τους ένορκους, προς μεγάλη του απελπισία. Παράλληλα ένας μοχθηρός καθαριστής της Hasbro έχει βάλει σκοπό της ζωής του να διαλύσει τον Τεντ και να τον πουλήσει στην εταιρεία για να τα κονομήσει. Έτσι ξεκινάει ένας αγώνας από τη Βοστώνη μέχρι τη Νέα Υόρκη για να βρεθεί ο κατάλληλος για την υπόθεση δικηγόρος. Καθοδόν φυσικά όλοι μπερδεύονται με όλους και γίνεται της τρελής!

Ο βέβηλος δημιουργός του τηλεοπτικού Family Guy επιστρέφει στον τολμηρό αρκούδο που του άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη οθόνη και την αναγνώριση. Έχοντας την αβάντα της επιτυχίας της πρώτης ταινίας δημιουργεί με τρελή έμπνευση ένα ντελίριο εικόνας και λόγου, με στέρεες βάσεις χιούμορ από την κλασική παράδοση των αδελφών Μαρξ μέχρι το Saturday Night Live και με αναφορές σε ολόκληρη την ιστορία του Χόλιγουντ, ξεκινώντας από την εναρκτήρια σεκάνς των τίτλων που παραπέμπει στα κλασικά φαντασμαγορικά μιούζικαλ των 40s. Τίποτα δεν μένει όρθιο στο διάβα του ενήλικου βλάσφημου χιούμορ αποδυτηρίου της ταινίας: η κυρίαρχη αντίληψη για τα ατομικά δικαιώματα, οι μονομανίες διάσημων σταρ που αυτοπαρωδούνται, η απληστία των πολυεθνικών επιχειρήσεων, η αλόγιστη καθημερινή χρήση ναρκωτικών και άλλα πολλά. Όποιος διασκέδασε την πρώτη φορά τώρα θα διασκεδάσει ακόμη περισσότερο. Οι λοιποί μάλλον δεν θα συγκινηθούν. 

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 16.07.15