Tres bodas de más – 3 Γάμοι σ’ ένα μήνα

Παραγωγή: Ισπανία – 2013 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Ερωτική Κομεντί

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: Javier Ruiz Caldera

Πρωταγωνιστούν: Inma Cuesta, Martiño Rivas, Quim Gutiérrez, Paco León, Rossy de Palma, María Botto, Laura Sánchez, Bárbara Santa-Cruz, Berto Romero, Octavi Pujades, Toni Sevilla.

Υπόθεση: Η Ρουθ είναι μια νεαρή και φιλόδοξη βιολόγος που με το καλημέρα της υπόθεσης τρώει δημόσια χυλόπιτα από τον αρραβωνιαστικό της. Συντετριμμένη περιορίζεται στα εργασιακά της που παίρνουν μια διαφορετική, λίγο πικάντικη στροφή, όταν αποκτά μαθητευόμενο βοηθό έναν νεαρό χαμογελαστό κούκλο. Το σοκ της θα είναι μεγάλο όταν λάβει τρεις προσκλήσεις γάμου και από τους τρεις πρώην της. Αποφασίζει όμως να το παίξει ψύχραιμη και υπεράνω και να παρευρεθεί και στους τρεις, με την προτροπή του νεαρού βοηθού της που αρχίζει να την κοιτάζει με διαφορετικό μάτι αλλά και της προοδευτικής ζωντοχήρας μητέρας της. Στην πρώτη τελετή συναντά ένα σοβαρό (ή τουλάχιστον έτσι της φάνηκε) νεαρό γιατρό τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Και τότε αρχίζουν τα τρελά…

Πως θα ήταν μια νεανική Χολιγουντιανή κομεντί αν τη σκηνοθεσία αναλάμβανε ο Αλμοδόβαρ; Ιδού το (σχετικά ατυχές) παράδειγμα. Με πρωταγωνίστρια τη χαρισματική νεαρή σταρ του Blancanieves Ινμα Κουέστα και με την πληθωρική Ρόσι Ντε Πάλμα στο ρόλο της μαμάς, θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο χοντροκομμένο από μια πολύχρωμη συρραφή τολμηρών gags με παρτούζες, ναρκωτικά και τρανσέξουαλ νύφες, αλλά το Ισπανικό χιούμορ τελικά είναι πολύ ιδιαίτερο για να ευδοκιμήσει πέρα από τον Ισπανόφωνο κόσμο. Πολύ ανώτερη από αντίστοιχες εγχώριες φάρσες, βλέπεται ευχάριστα με συνοδεία nachos (άντε και με λίγο gazpacho) !

7 υποψηφιότητες Goya για αυτή την πειραγμένη σεξοκωμωδία πάνε πολύ πάντως.

Διανομή:  Neo Films με τη συνεργασία της Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 13.08.15