Everest (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία/Ισλανδία – 2015 

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Baltasar Kormákur

Πρωταγωνιστούν: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes, Sam Worthington, Robin Wright, Michael Kelly, Keira Knightley, Emily Watson, Thomas Wright, Martin Henderson, Elizabeth Debicki, Naoko Mori,  Clive Standen, Vanessa Kirby, Tom Goodman-Hill, Ingvar Eggert Sigurðsson, Charlotte Bøving.

Υπόθεση: Την Άνοιξη του 1996 δύο αποστολές ετοιμάζονται να επιχειρήσουν ταυτόχρονα να κατακτήσουν την κορυφή του Έβερεστ. Από τη μια ο Νεοζηλανδός Ρομπ Χολ, επικεφαλής της Adventure Consultants και από την άλλη ο Αμερικανός Σκοτ Φίσερ της Mountain Madness. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και πολλοί νεκροί από την εποχή που ο Έντμοντ Χίλαρι κατέκτησε την ψηλότερη κορφή της Γης και στον «αγώνα» έχουν μπει ιδιωτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν τις συναρπαστικές υπηρεσίες τους με το αζημίωτο σε έμπειρους και ριψοκίνδυνους ορειβάτες. Στις 10 Μαίου 1996 και οι δύο αποστολές ξεκινούν για τη δύσκολη  ανάβαση. Κάποιοι δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω.

Η ταινία του Ισλανδού δημιουργού του The Deep διηγείται με ιστορική ακρίβεια, με μπόλικο σασπένς και με σεβασμό προς το τοπίο του οποίου αναδεικνύει την απίστευτη μεγαλοπρέπεια, τις ιστορίες των ανθρώπων που τόλμησαν να αψηφήσουν τη δύναμη της Φύσης και να προσπαθήσουν το ακατόρθωτο, αρκετοί με τίμημα την ίδια τους τη ζωή. Αποφεύγοντας επιμελώς τις «αμερικανιές» και μοιράζοντας την ίντριγκα σε πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες που υπηρετούνται εξαιρετικά από μια πολυεθνική πλειάδα σταρ, δημιουργεί ένα ευπρόσωπο θέαμα που συναρπάζει, συγκινεί, διασκεδάζει και ταυτόχρονα  διδάσκει την αγάπη και το σεβασμό στη Φύση, θυμίζοντας ταυτόχρονα τα παλιά disaster movies της δεκαετίας του 70! Η προβολή της ταινίας συνδυάζεται με μια νέα διεθνή καμπάνια για βοήθεια στο σεισμόπληκτο Νεπάλ. Ένα τίμιο υπερθέαμα με καλό σκοπό!

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 01.10.15