The Intern – Ο Αρχάριος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Κομεντί

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Nancy Meyers

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, Zack Pearlman, Adam Devine, Andrew Rannells, Jason Orley, Christina Scherer, Nat Wolff, Linda Lavin, Celia Weston, Steve Vinovich, C.J.Wilson, Mary Kay Place. 

Υπόθεση: Ο 70χρονος Μπεν είναι ένας χήρος συνταξιούχος, πρώην διευθυντής εταιρείας τηλεφωνικών καταλόγων. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια στη ζωή του αλλά αισθάνεται ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει. Αν και έχει πολλές δραστηριότητές (ταξίδια, tai chi, γκολφ και άλλα πολλά) η σκιά της πλήξης βαραίνει πάνω του, μέχρι που πέφτει στην αντίληψή του ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης υπερήλικων. Έτσι προσλαμβάνεται ως εσωτερικός βοηθός σε μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών μόδας που ίδρυσε και διοικεί η νεαρή Τζουλς. Η συνάντηση τους θα φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα και των δύο καθώς η εμπειρία ζωής του Μπεν μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή επηρεάζοντας το νεανικό περίγυρο της επιχείρησης αλλά και την χρονικά πιεσμένη και στα όρια της οικογενειακής και επαγγελματικής κρίσης ζωή της Τζουλς. Ένα θαύμα είναι ότι χρειάζονται όλοι και αυτό θα πραγματοποιηθεί…

Η Νάνσι Μέγιερς ομολογουμένως κατέχει μάστερ στη χιουμοριστική παρατήρηση της καθημερινότητας και των προβλημάτων ταυτότητας της γυναίκας στο σύγχρονο απελευθερωμένο κόσμο. Κάτι που επιτυγχάνει με το παραπάνω και σ αυτή την αξιολάτρευτη ιστορία συνάντησης δύο ανθρώπων με διαφορετική αντίληψη τόσο του χρόνου όσο και της θέσης του καθένα στο περιβάλλον του. Αν και ποτέ δεν πρωτοτυπεί σκηνοθετικά και αφηγηματικά ξέρει να διαλέγει συνεργάτες και να καθοδηγεί τους ηθοποιούς της με αλάνθαστο timing, κάτι που συμβαίνει και σ αυτή την απευθυνόμενη στο πλατύ κοινό κωμωδία ηθών και συνηθειών. Υπέροχη χημεία ανάμεσα στους χαρισματικούς πρωταγωνιστές παρά τη διαφορά ηλικίας και ερμηνευτικής προσέγγισης, πολύ και καλόπιστο χιούμορ που παίζει με τις διαφορές των χαρακτήρων αλλά και με τις υποψίες οιδιπόδειου που βαραίνουν τη σχέση Μπεν και Τζουλς. Βέβαια στον πυρήνα της ιστορίας βρίσκεται μια εντελώς προτεσταντική ωφελιμιστική θεώρηση της σχέσης ατόμου και εργασίας, μιας σχέσης που καλό θα είναι να συνεχίζεται «μέχρι το τέλος». Ευτυχώς η Μέγιερς ξέρει να το καλύπτει και έτσι αυτό που μεταδίδει η ταινία είναι κύματα θετικής ενέργειας που προδίδουν ίσως και το ευχάριστο κλίμα στα γυρίσματα (όπως έχουν δηλώσει και όλοι οι εμπλεκόμενοι στις συνεντεύξεις τους). Και βέβαια ο Ντε Νίρο αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι, αν θέλει, μπορεί να ερμηνεύσει και τον τηλεφωνικό κατάλογο. Χωρίς να είναι συνολικά κάτι σημαντικό ή πρωτότυπο το νέο φιλμ της δημιουργού του μεγάλου hit «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες» παρακολουθείται με μεγάλη ευχαρίστηση.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 08.10.15