18η Athens Xclusive Designers Week

3 - 26 Οκτωβρίου/Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής

Η AthensXclusiveDesignersWeek (AXDW), η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, παρουσιάζει τις νέες τάσεις της μόδας για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2016, μέσα από τις δημιουργίες περισσότερων από 40 καταξιωμένων και ανερχόμενων σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Η AXDW για 18η φοράχαράζει νέους δρόμους στην ανάπτυξη και προβολή της ελληνικής μόδας εντός και εκτός συνόρων, επενδύοντας σε συνεργασίες με διεθνείς φορείς, ΜΜΕ και αγοραστές, ακόμη και στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, αποτελώντας μια ολοκληρωμένηπλατφόρμα διαλόγου των εκπροσώπων της μόδας με το ευρύ κοινό, με κύριο στόχο την εξωστρέφεια των Ελλήνων δημιουργών. Φέτος, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή, του μεγαλύτερου fashionshowroom εκπροσώπησης διεθνών fashionbrands στην Ασία, του DanubeFashionOffice. Το Danube Fashion Office, έρχεται για 1η φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά για τη 18η AXDW, με την πρόθεση να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με Έλληνες σχεδιαστές ρούχων και fashion accessories.

23 επιδείξεις μόδας, showrooms, εκθέσεις, happenings, διαγωνισμοί σχεδίου, διεθνείς προσκεκλημένοι και 12 νέα ταλέντα που κάνουν το ντεμπούτο τους στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας, θα τραβήξουν τα βλέμματα κατά τη διάρκεια του 4ημέρου της AXDW.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες σχεδιαστές, τις νέες συλλογές τους θα παρουσιάσουν δύο πολύ σημαντικοί σχεδιαστές από τη Σερβία, προσκεκλημένοι της διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές των catwalks της 18ηςAXDW είναι:

AtelierLoukia, BoškoJakovljević, DimitriosOrdoulidis, EleniKyriacou, GioSourgiadakis, GogobyStalo, KathyHeyndels, LaVue, Leon, LoukiaKyriakou, MarcelloNyktas, PanosApergis, RitaPateroni, SOMF, TassosMitropoulos, VasilijeKova

ev, VassilisZoulias

Τέλος η ΑthensXclusiveDesignersWeek αναγνωρίζοντας τη σημασία των αξεσουάρ και πιστή στο όραμά της να εκπροσωπήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ελληνική δημιουργικότητα στο χώρο της μόδας, για 2η φορά μονιμοποιεί στη διοργάνωση ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ, το sectionXclusive Elements. Στόχος της AXDW είναι η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει για τους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, από εδώ και στο εξής να διατίθεται και στους δημιουργούς αξεσουάρ μόδας για να συνδεθούν με τα ΜΜΕ και το αγοραστικό κοινό, εντός και εκτός συνόρων. Έτσι, περισσότεροι από 20.000 καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, αντιπροσωπευτικούς κωδικούς από τις συλλογές Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας, αλλά και να κάνουν αγορές επωφελούμενοι των ειδικά διαμορφωμένων τιμών για το κοινό της AXDW! Στα XclusiveElements της 18ης ΑXDW θα συμμετάσχουν οι δημιουργοί:

Archtrend, E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eireen Scarves, Lamprini, Maesa Morado, Miaou-Niaou, My Scarf, Rubee Handmade, 7PM, Sophia Koutsoukou

Η τρίτη ημέρα της 18ηςAXDW είναι αφιερωμένη στον καθιερωμένο πλέον θεσμό των NewDesignersAwards, που εδώ και 9 χρόνια αναδεικνύει και επιβραβεύει τα νέα ταλέντα. 12 νέοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις S/S 2016 συλλογές τους και θα διεκδικήσουν 3 διακρίσεις: BestDesigner, BestTrendsetter και BestCatwalk. Οι Νέοι Σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν είναι:

Blondie.e, Chris & Tonia, Demis Araniadis, JK by Joy Koumentakou, Mal-le by Aggeliki Maleviti, Maria Vytinidou, Marω Martzh, Nella Ioannou, Parle Moi, Penelope Demetriou, Persephone, Tryfonas Modestou

Την ημέρα θα ανοίξουν οι σχολές μόδας AKTOArt & DesignCollege και AthensFashionClubFashionSchool, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες των σπουδαστών τους σε ομαδικά catwalks.

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, η AXDW ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους νιώθουν πως έχουν ταλέντο στο σχέδιο, και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου FashionDesignProject, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, να διαγωνιστούν για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης, «κερδίζοντας» τις ψήφους του κοινού μέσα από ανοιχτή online ψηφοφορία. Για τη δήλωση συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στο www.axdw.gr, στο tabFashionDesignProject.

 

Η ΚΥΑΝΑProfessionalHairProducts, ο officialhairsponsor της 18ηςAXDW, είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με καινοτόμες προτάσεις στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου και με ευρεία γκάμα για όλους τους τύπους μαλλιών.Κατά τη διάρκεια της 18ης AXDW, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά! Tη φροντίδα του ντεμακιγιάζ των μοντέλων των επιδείξεων της 18ηςAXDW θα αναλάβουν τα εξειδικευμένα προϊόντα DEMAKUP, τα οποία επιφυλάσσουν μια έκπληξη για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Σε ειδικό stand στο χώρο όλες οι φίλες θα έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα ντεμακιγιάζ και να μάθουν τα μικρά μυστικά του από τον MakeUpArtist των DEMAKUP  ο οποίος θα  επιμεληθεί στη συνέχεια και το νέο μακιγιάζ τους.

18th Athens Xclusive Designers Week….. See you on the catwalk!

Sponsors: KYANA Professional Hair Products, Collagen Pro-Active, Athenaeum InterContinental Athens

Supporters: Demak’up

Communications Sponsors: MAD TV, MAD RADIO 106.2, EN LEFKO 87.7, VOTRE BEAUTE, ADORE, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΥΠΟΣ, THETOC.GR, TLIFE.GR, SAVOIR VILLE, FASHION DAILY, HOPE, IEFIMERIDA.GR, POPAGANDA.GR

Partners: So Fine! Communications Management, Diamantopoulos, Freddy Make Up Stage, THEIA Lab

Undertheauspices: Eλληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμος Αθηναίων - Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), EnterpriseGreece, Κυπριακή Πρεσβεία, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ)

Το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής τελεί υπό τη διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.