No Escape – Χωρίς Διέξοδο

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 103 λεπτά 

Είδος: Δραματική Περιπέτεια

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: John Erick Dowdle

Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Lake Bell, Pierce Brosnan, Sterling Jerins, Thanawut Ketsaro, Chatchawai Kamonsakpitak, Sahajak Boonthanakit, Tanapol Chuksrida.

Υπόθεση: Μια μεσοαστική αμερικάνικη οικογένεια μεταναστεύει για εργασιακούς λόγους σε αδιευκρίνιστη χώρα της Άπω Ανατολής. Ο πατέρας έχει χάσει την επιχείρησή του και έχει βρει δουλειά σε μια ιδιωτική πολυεθνική ύδρευσης που τον στέλνει να επιβλέψει ένα έργο. Την ημέρα που καταφθάνουν στον προορισμό τους το ζευγάρι και τα δύο μικρά κοριτσάκια του, ξεσπά ένα αιματηρό πραξικόπημα που ανατρέπει τη φιλοδυτική κυβέρνηση. Διαδηλωτές ξεχύνονται στους δρόμους σκοτώνοντας αδιάκριτα ξένους και στελέχη επιχειρήσεων. Έντρομη η οικογένεια αναγκάζεται να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους Βρετανού τουρίστα που φαίνεται να γνωρίζει τα κατατόπια.

Οικογενειακή υπόθεση για τον σκηνοθέτη Τζον Έρικ Ντάουντλ και τον αδελφό του Ντρου με τον οποίο έγραψαν μαζί το σενάριο, πάνω σε προσωπικές τους αναμνήσεις από ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη όταν ήταν παιδιά, στη διάρκεια του οποίου είχε ξεσπάσει πραξικόπημα. Η ισχύς εν τη ενώσει πρεσβεύουν τα δύο αδέλφια που, αφού πήραν το Master τους στις ταινίες τρόμου με το As above so below, περνούν στον τομέα του action και προσφέρουν μια b movie  αμερικανιά-ύμνο στη δύναμη της οικογένειας, κοτσάροντας παράλληλα κι ένα χοντροκομμένο πολιτικό σχόλιο για την επεμβατική και επεκτατική πολιτική των δυτικών πολυεθνικών. Η ουσία και πάλι βρίσκεται στη σωστή αποτύπωση της παγίδευσης σε εχθρικό άγνωστο περιβάλλον και στην υπέρβαση των ηθικών ορίων μπροστά στην επιβίωση. Τίποτα σπουδαίο, μάλλον προβλέψιμα συντηρητικό αλλά σφιχτοδεμένο και κατά διαστήματα συναρπαστικό, το φιλμ θα βρει το κοινό του. Εξαιρετική ιδέα το casting  του κωμικού Owen Wilson σε ρόλο πάτερ φαμίλια.

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 29.10.15