The Last Witch Hunter – Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 106 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: Breck Eisner

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood, Ólafur Darri Ólafsson, Rena Owen, Julie Engelbrecht, Michael Caine, Joseph Gilgun, Isaach De Bankolé.

Υπόθεση: Στο σύμπαν της ταινίας, υπάρχει παράλληλα με τον ανθρώπινο πολιτισμό κι ένας κρυφός σκοτεινός κόσμος, ο κόσμος της Μαγείας. Οι Μάγισσες δεν είναι άνθρωποι. Είναι υπερφυσικά πλάσματα κατά βάση μοχθηρά και εχθρικά με το ανθρώπινο είδος. Στρατιές κυνηγών μαγισσών ανά τους αιώνες πολέμησαν αυτό το θανάσιμο εχθρό καταφέρνοντας να εγκαταστήσουν μια συνθήκη ειρήνης μετά τον αφανισμό της πανίσχυρης Βασίλισσάς τους από τον κυνηγό Κόλντερ. Μόνο που τη στιγμή πριν το θάνατό της, η Βασίλισσα είχε προλάβει να καταραστεί τον Κόλντερ να παραμείνει αθάνατος, χάνοντας την πολυαγαπημένη γυναίκα και την κόρη του. Η αθανασία βέβαια έχει πολλά ντεσού: βαθιά γνώση του πολιτισμού, αιώνια νεότητα και έναν πιστό θνητό ακόλουθο τον Ντόλαν που προστατεύει και βοηθά τον Κόλντερ στο έργο του. Όταν ο 36ος Ντόλαν αποσύρεται λόγω γήρατος, ο Κόλντερ ανακαλύπτει με οδυνηρό τρόπο ότι η Βασίλισσα αναζητά τρόπο να αναστηθεί και να πάρει εκδίκηση από το ανθρώπινο είδος. Ένας νέος αγώνας επικράτησης ξεκινά με αναπάντεχο σύμμαχο του Κόλντερ μια μικρή αυθάδη μάγισσα με μεγάλα χαρίσματα… 

Ένα ολόκληρο σύμπαν με βάση κάποιες ιδέες από το Dungeons and Dragons αλλά και από το κλασσικό Highlander των 80s, δημιουργήθηκε από τον Βιν Ντίζελ και το σεναριογράφο Κόρι Γούντμαν. Ένας παράλληλος κόσμος γεμάτος υπερφυσικά πλάσματα που θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο και να αφανίσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, επενδυμένος με ολίγον Gothic ολίγον κιτς αισθητική των 80s. Άσχετα με την άποψη του καθενός για το ταλέντο του γεροδεμένου καραφλού υπερήρωα, ένα είναι σίγουρο: παραμένει αξιολάτρευτος ακόμα και μέσα στις μπόλικες απιθανότητες αυτής της ταινίας, τα σεναριακά χάσματα και τον πληθωρισμό ειδικών εφέ. Η χημεία του εξάλλου τόσο με τη νεαρή συμπρωταγωνίστρια Ρόουζ Λέσλι (ακόμη μια σταρ του Game of Thrones) όσο και με τον θρύλο Μάικλ Κέιν είναι πολύ καλή. Οι φίλοι του είδους θα ενθουσιαστούν. Οι υπόλοιποι πλησιάστε με δικό σας ρίσκο. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 29.10.15