The Peanuts Movie – Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν-Πίνατς: Η ταινία (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος: Animation

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Steve Martino

Με τις φωνές των: Kristin Chenoweth, Noah Schnapp, Rebecca Bloom, Anastasia Bredikhina, Alexander Garfin, Noah Johnston, Hadley Belle Miller, Mariel Sheets και με την ηχογραφημένη φωνή του Bill Melendez σε ήχους των Snoopy και Woodstock.

Στα ελληνικά ακούγονται: Κωσταντής Μαυριάς, Αναστασία Γουλιάμου, Νάντια Ευσταθίου, Χρήστος Ράπτης, Κατερίνα Παναγάκου, Έλλη Πικροδημήτρη, Nτίνος Πικροδημήτρης, Ροζαλία Παπαϊωάννου, Πάνος Οικονόμου, Κατερίνα Καραγεωργιάδη, Μαρίσα Κεφαλογιάννη, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Γιάννης Ζακχαίος, Τηλέμαχος Πάττας.

Υπόθεση: Ο Τσάρλι Μπράουν νιώθει τη γη να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια του όταν η Μικρή Κοκκινομάλλα μετακομίζει στην πόλη και ξεκινά να πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με εκείνον. Μακάρι να είχε το κουράγιο να της μιλήσει! Πώς όμως να το κάνει, αφού είναι γνωστό πόσο άχαρος και διστακτικός είναι ό, τι και να κάνει; Όλοι του οι φίλοι και πάνω από όλους το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ όλου του κόσμου, ο Σνούπι, επιστρατεύονται για να τον βοηθήσουν να μάθει να χορεύει, να γίνει ατσίδας στα μαθήματα, να αθλείται για να τον δουν να αποτυγχάνει πανηγυρικά και ξεκαρδιστικά σε ό, τι προσπαθεί! Εν τω μεταξύ, ο Σνούπι ξεκινά μια απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Κόκκινο Βαρόνο…

Το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα συνοδεύτηκε και σημαδεύτηκε από το καθημερινό κόμικ των Peanuts. Μια από τις πιο αγαπημένες γελοιογραφικές σειρές κόμικ όλων των εποχών που ξεκίνησε το 1950 από τον Τσαρλς Μ. Σουλτς και κράτησε πενήντα χρόνια μέχρι το 2000. Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν έφθασαν παντού: τηλεόραση, σινεμά, βιβλία, ραδιόφωνο. Αρχικά, το κόμικ είχε τέσσερις βασικούς χαρακτήρες (τον Τσάρλι Μπράουν, τον Σνούπι, την Πάτι και τον Σέρμι) και το όνομα «Peanuts» προήλθε από τον όρο «peanut gallery» που αναφερόταν εκείνη την εποχή στις φθηνές θέσεις στο θέατρο. Αργότερα προστέθηκαν και άλλοι χαρακτήρες όπως ο Λάινους με τη χαρακτηριστική κουβέρτα του. Με συνολικά 17.897 δημοσιευμένα στριπ, ο Τσάρλι Μπράουν έφτασε τα 355 εκατομμύρια αναγνώστες σε 75 χώρες και μεταφράστηκε σε 21 γλώσσες, αποφέροντας κέρδη πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Τριανταπέντε χρόνια μετά την τελευταία τους κινηματογραφική εξόρμηση οι ήρωες του Σουλτς επιστρέφουν στην τρισδιάστατη ψηφιακή εποχή και αποδεικνύουν ότι το κλασσικό δεν παλιώνει ποτέ! Μια μικρή πόλη, ένα σχολείο, πουθενά οι ενήλικοι και ένας πιστός σκύλος με απεριόριστη φαντασία παραπέμπουν στους αρχέτυπους ρομαντικούς κωμικούς ήρωες του σινεμά όπως ο Τσάπλιν και ο Κήτον αλλά και στους μεγάλους νευρωτικούς όπως ο Γούντι Άλεν. Με σεβασμό στο υλικό και την αισθητική αντίληψη του Σουλτς, που επιμελήθηκαν αυστηρά ο γιος και ο εγγονός του Σουλτς, ο Στιβ Μαρτίνο, δημιουργός του αξιολάτρευτου ελέφαντα Χόρτον, παραδίδει ένα φρέσκο και διασκεδαστικό κόμικ με άψογο ρυθμό, λεπτή αίσθηση ειρωνίας και πάνω από όλα με παιδιά για παιδιά (μικρά και μεγάλα). Μια αξιοπρεπής δουλειά ανανέωσης ενός κλασσικού στριπ που κράτησε συντροφιά σε γενεές ολόκληρες μέχρι σήμερα.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 05.11.15