Love the Coopers – Μια Φορά το Χρόνο

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 106 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Jessie Nelson

Πρωταγωνιστούν: John Goodman, Diane Keaton, Amanda Seyfried, Alan Arkin, Olivia Wilde, Ed Helms, Marisa Tomei, June Squibb, Dan Amboyer, Jake Lacy, Anthony Mackie, Michelle Veintimilla.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάπου στη Μέση Αμερική. Η Σάρλοτ Κούπερ είναι μια καλοστεκούμενη γιαγιά που κάθε χρόνο μαζί με τον άντρα της μαζεύουν το σόι, παιδιά, σκυλιά, εγγόνια, αδέλφια, γύρω από το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Φέτος εύχεται και ελπίζει να τα καταφέρει να έχει το τέλειο χριστουγεννιάτικο πάρτι, έχοντας υπόψη βέβαια το απρόβλεπτο και αλλοπρόσαλλο  της οικογένειάς της. Τα παρατράγουδα όμως παραμονεύουν για να χαλάσουν τη γιορτή και το κέφι της Σάρλοτ (που βέβαια και η ίδια δεν βρίσκεται στα καλύτερά της). Άραγε το ζητούμενο Πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους βοηθήσει φέτος; Εκ πρώτης όψεως μάλλον όχι…

Βρισκόμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, έτη φωτός από τη Μέση Αμερική και την ασημαντότητα των χολιγουντιανών προβλημάτων της. Η ταινία της Τζέσι Νέλσον, ξεκινάει ενθαρρυντικά με καλή σκιαγράφηση τρισδιάστατων συναισθηματικά χαρακτήρων με αληθινά και επείγοντα προβλήματα. Ο γάμος των παππούδων βρίσκεται σε κρίση, ο γιος μόλις απολύθηκε, η νύφη στον κόσμο της, η κόρη στο δικό της, ο παππούς στη μοναξιά του παρασυρμένος από τη νεανική γοητεία μιας σερβιτόρας που περιέργως ανταποκρίνεται στο πλατωνικό φλερτ, η αδελφή της Σάρλοτ στα ψυχολογικά της αδιέξοδα και τα εγγόνια στα αιώνια εφηβικά προβλήματα. Όλες αυτές οι υποπλοκές διασταυρώνονται λειτουργικά μέχρι ένα σημείο, ενθαρρύνοντας τον μη Αμερικανό θεατή να πιστέψει ότι έχει μπροστά του ένα νέο «Αγάπη είναι…». Αμ δε! Πως το θες. Από τη μέση και πέρα τα επίπεδα αφηγηματικής γλυκόζης ανεβαίνουν και το φάντασμα του It’s a wonderful life κάνει την άτσαλη εμφάνισή του. Μέχρι το ζαχαρωμένο φινάλε που στέλνει το θεατή να φάει κάτι αλμυρό για να φύγει η λιγούρα. Κρίμα για τη Νταιάν Κίτον να αναλώνεται έτσι αλλά και για τη Μαρίζα Τομέι που για πρώτη φορά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το κατώτερο του ταλέντου της σεναριακό υλικό. Άντε και καλά Χριστούγεννα! 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 12.11.15