Το Δωμάτιο του Μάρβιν ανοίγει για πρώτη φορά στο Ελληνικό θεατρόφιλο κοινό

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με το Globe Theatre του Chicago (με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το πρώτο ανέβασμα) το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Scott McPherson, MARVIN'S ROOM σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.

Το Marvin's Room είναι γνωστό στο Ελληνικό κοινό από την κινηματογραφική του μεταφορά του 1996 σε σκηνοθεσία Jerry Zaks. Ο μεγάλος Hume Cronyn ερμήνευσε τότε τον ομώνυμο ρόλο, πλαισιωμένος από τους Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro και Diane Keaton η οποία και προτάθηκε για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αστεία και ταυτόχρονα συγκινητικά έργα για την ανάγκη κάθε ανθρώπου να αποκτήσει και να κρατήσει μια οικογένεια. Γεμάτο ανθρωπιά, χιούμορ και τρυφερότητα, αποδομεί, καυτηριάζει αλλά ταυτόχρονα εξυψώνει το θεσμό της οικογένειας. Ο McPherson αντιμετωπίζει με έναν μοναδικό κωμικοτραγικό τρόπο την κάθε αρρώστια, την ιδέα του Θανάτου, την ελπίδα, την ανιδιοτελή αγάπη. Και περνάει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση νικητής όλων είναι η αγάπη.

Ένα πολυβραβευμένο στις ΗΠΑ έργο (Βραβείο Ένωσης Δραματουργών Hull- Warner, Βραβείο John Gassner, Βραβείο Outer Critics Circle για καλύτερη Off-Broadway παράσταση, Βραβείο Drama Desk για καλύτερο έργο) που παραμένει συγκινητικό και πάντα επίκαιρο.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

1991. Ο Χανκ μαθαίνει από τη μητέρα του, Λι, την ύπαρξη της θείας του Μπέσυ, που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μυελό των οστών για μεταμόσχευση. Η Μπέσυ ζει στην Φλόριντα, όπου φροντίζει την ανάπηρη θεία της, Ρουθ και τον κατάκοιτο πατέρα της, Μάρβιν. Ο Χανκ με τη μητέρα του και τον αδερφό του Τσάρλι ταξιδεύουν από το Οχάιο στη Φλόριντα. Με αφορμή την ασθένεια της Μπέσυ η οικογένεια ξαναενώνεται.  Οι δύο αδερφές επιτέλους ξανασυναντιούνται μετά από 18 χρόνια. Είχαν να βρεθούν από τότε που ο πατέρας τους είχε πάθει το πρώτο εγκεφαλικό. Η μία αποφάσισε να αφιερώσει όλη τη ζωή της στη φροντίδα αυτών των ανθρώπων και η άλλη να κυνηγήσει τα όνειρα της. Η Μπέσυ έμεινε με την οικογένεια της και η Λι αποφάσισε να φτιάξει τη δική της. Το καθήκον και τα πρέπει από τη μια, τα θέλω από την άλλη. Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που είναι αδύνατο να μην οδηγηθούν σε σύγκρουση. Μόνο που η αρρώστια της Μπέσυ γίνεται η χαμένη ευκαιρία να ξαναβρούν η μια την άλλη, να ξαναχτίσουν τη σχέση τους από την αρχή, να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, να παραμερίσουν όλα αυτά που τις χώρισαν και να δουν τη ζωή τους από διαφορετική οπτική γωνία. Κι όλα αυτά μέσα από την αφήγηση του Χανκ σήμερα, ενός 43χρονου άντρα,  25 χρόνια μετά από εκείνα τα γεγονότα, μια και η Μπέσυ με τη στάση της, την ανιδιοτελή της αγάπη, την δοτικότητα και την αισιοδοξία της του άλλαξε τη ζωή.

« ... Θάνατος, αγάπη και καθήκον πλέκονται λιτά σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο έργο. Τη μία στιγμή γελάμε και την αμέσως επόμενη σωπαίνουμε από συμπόνοια. Ποτέ ξανά ο θάνατος δεν έχει παρουσιαστεί με τόσο ενδιαφέρον και η αγάπη τόσο περίπλοκη... » New York Post.

Η ταυτότητα της παράστασης 

Συγγραφέας: Scott McPherson

Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία : Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού, 1ο τσέλο: Μαντώ Αγουρίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Κοστούμια : Aλέξης Φούκος, Βοηθός Ενδυματολόγου: Χάρης Άνθης

Ενδύματα ηθοποιών: Τα Ρούχα του Βασιλιά

Περούκες: Άγγελος Σαχιτζής – Περούκες,  Ειδική περούκα:  Ευγενία Παπαδοπούλου

Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης

Ιατρικός εξοπλισμός: Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου

Φωτογραφίες/ Αφίσα: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ (S&G Face2Face Photography)

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης

Παραγωγή: VAULT

Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας.

Πρόγραμμα Παραστάσεων

8 Ιανουαρίου – 24 Απριλίου 2016

Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 10  ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)

Προπώληση VIVA: 12,00 ευρώ www.viva.gr

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :  100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΑΓΟΡΑ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT Theatre Plus

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6949534889

Email: [email protected]  

Fb Page : https://www.facebook.com/Marvins-Room