Η Σκοτεινή Πέτρα: νέες ημέρες και ώρες παραστάσεων

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΤΡΑ, το βραβευμένο έργο του Ισπανού συγγραφέα Αλμπέρτο Κονεχέρο που παιζόταν μέχρι τώρα σε μεταμεσονύχτιες παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός, συνεχίζεται και μετά την εορταστική περίοδο αλλά σε διαφορετικές μέρες και ώρες ! Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 θα μπορέσουν να το δουν και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα ή και τις αντοχές για θεατρικό ξενύχτι… 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ισπανία 1937. Εμφύλιος πόλεμος.

Ο τραυματισμένος Ραφαέλ, έχει συλληφθεί απ’ τους φασίστες Φαλαγγίτες του Φράνκο. Περνάει τις τελευταίες του ώρες, αντιμέτωπος με τον νεαρό φρουρό του, Σεμπαστιάν. Πολύτιμα θεατρικά έργα που του είχε εμπιστευτεί ένας φίλος του ποιητής πρέπει να σωθούν και ο Σεμπαστιάν είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει. Έργα σημαντικά που «οι επόμενες γενιές πρόκειται να τα καταλάβουν». Ο ποιητής είχε εκτελεστεί ένα χρόνο πριν. Ονομαζόταν Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν, φοιτητή - μηχανικού ορυκτών πόρων, γραμματέα του θιάσου La Βarraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο. Ένα ζωντανό έργο για την μνήμη ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης. Ένα κείμενο, στο οποίο ενώνονται η δραματική ένταση και ο ποιητικός παλμός, ωδή στην ανθρώπινη επικοινωνία και στην ουσία της ελευθερίας.

INFO

Πρόγραμμα Παραστάσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ ώρα 21.15

Διάρκεια 70'

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό-Ομαδικό:10 €, Ανέργων: 5 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας.

Αγορά εισιτηρίων: Στα ταμεία του Θεάτρου ΚΙΒΩΤΟΣ

Πειραιώς 115 Γκάζι ,τηλ.2103427426

Αγορά μέσω Internet: viva.gr

 

Για περισσότερα στοιχεία πατήστε εδώ