Το φθινόπωρο...στα πόδια σας!

Για να μη σας βρουν τα πρωτοβρόχια απροετοίμαστες, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποια θα είναι τα παπούτσια που θα σας συνοδεύσουν στις φθινοπωρινές σας βόλτες. Όμως δε θα είναι μια εύκολη απόφαση, καθώς η ποικιλία στα παπούτσια που θα φορεθούν αυτή τη σεζόν είναι μεγάλη και ικανή να ικανοποιήσει όλα τα γούστα...

Το κατάλληλο παπούτσι μπορεί να απογειώσει την εμφάνισή σας, γι' αυτό δώστε προσοχή στις νέες τάσεις, επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στο στιλ σας και κερδίστε το στοίχημα και αυτή τη σεζόν. Το αγαπημένο αξεσουάρ των περισσότερων γυναικών έχει την τιμητική του και θα το δούμε ''ντυμένο'' με γούνα, αγκράφες, καρφιά αλλά και πολλά κορδόνια!

 

 

Πέρα από το κυρίαρχο δέρμα, άλλα υλικά που θα δούμε στα παπούτσια είναι το σουέτ, το σατέν, το λουστρίνι, η γούνα και το βελούδο.


Το δέρμα φιδιού θα φορεθεί πολύ και στα παπούτσια και μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα snakeskin τζάκετ για μια πολύ μοδάτη εμφάνιση. Αλλά και το λιγότερο δημοφιλές δέρμα κροκόδειλου έκανε φέτος δυναμική εμφάνιση. Το σουέτ όπως πάντα θα το δούμε σε πολλά και διαφορετικά είδη παπουτσιών, από γόβες μέχρι σε ψηλές μπότες με κρόσσια. Όσο για τα σατέν παπούτσια, είναι ιδανικά για πιο βραδινές και chic εμφανίσεις. Το λουστρίνι είναι λιγότερο ευκολοφόρετο από το δέρμα αλλά πάντα εντυπωσιακό και φέτος θα το συναντήσουμε σε τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς. Οι γούνινες λεπτομέρειες και το βελούδο έρχονται για να δώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς και πολυτέλειας στα παπούτσια και φυσικά μη διστάσετε να τα φορέσετε.

Η ποικιλία στα είδη και στιλ παπουτσιών είναι μεγάλη και θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας, από φλατ παπούτσια για άνεση στη δουλειά μέχρι γόβες στιλέτο, πλατφόρμες και ψηλοτάκουνα για εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και μπότες ή μποτάκια σε διάφορες εκδοχές.


Από τις σημαντικότερες τάσεις στα παπούτσια είναι τα wedge heels, τα λεγόμενα τακούνια σφήνα που αυτό το χειμώνα θα τα συναντήσουμε σε πιο διακριτική και κομψή γραμμή από ότι την προηγούμενη σεζόν. Οι πλατφόρμες και η παχιά σόλα είναι must και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε στρογγυλά ή πιο μυτερά και τετράγωνα παπούτσια, καθώς οι σχεδιαστές δεν έθεσαν κανένα φραγμό στο θέμα της ''μύτης''. Οι απόλυτα σέξι γόβες στιλέτο είναι εδώ, αλλά αν θέλετε κάτι πιο άνετο αλλά το ίδιο κομψό μπορείτε να επιλέξετε γόβες με πιο χοντρό τακούνι. Οι ψηλές μπότες που φθάνουν στο ύψος του μηρού επανέρχονται δυναμικά και θα τις συναντήσουμε σε διάφορα στιλ.

Φέτος μη φοβηθείτε να ''δεθείτε'' λίγο παραπάνω με τα παπούτσια σας, καθώς τα κορδόνια και τα δετά παπούτσια θα τα βρείτε παντού στην πιο σέξι και τολμηρή εκδοχή τους. Επίσης οι αγκράφες που είχαν εξαφανιστεί επέστρεψαν και θα τις δούμε να διακοσμούν πολλά παπούτσια. Για πιο εκκεντρικές εμφανίσεις προτιμήστε παπούτσια διακοσμημένα με glitter ή με πουά και φλοράλ prints. Μια άλλη όμως εκκεντρική τάση θέλει τα παπούτσια να φοριούνται με κάλτσες από μέσα. Για ένα όμως πιο κομψό αποτέλεσμα προτιμήστε να φορέσετε ένα χοντρό καλσόν αντί για κάλτσες και αποφύγετε έτσι οποιοδήποτε λάθος ή υπερβολή.


Τέλος, στις νέες κολεξιόν στα παπούτσια κυριάρχησαν τα πιο σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο, το σοκολατί, το χακί, το κόκκινο, το βαθύ μπλε, το μπορντό και το σοκολατί αλλά και τα jewel colours, δηλαδή οι αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων.

 

Από τη Χριστίνα Καλατζή