Sweet Charity: Badminton goes Broadway

Ο Μάρτιος φέρνει στην Αθήνα ανοιξιάτικο αεράκι από το Broadway! Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου ChetWalkerέρχεται να κατακτήσει για μια ακόμη φορά το Ελληνικό Κοινό η SweetCharity, το θρυλικό, σχεδόν αυτοβιογραφικό, musicalτου BobFosseπου όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1965, έφερε ένα νέο Jazzαέρα στο Αμερικάνικο μουσικό θέατρο.

Ο Μιχάλης Αδάμ, ιθύνων νους και ψυχή του Badminton εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζοντας τους συντελεστές στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, φάνηκε ιδιαίτερα ευτυχής με το ανέβασμα αυτού του έργου, δηλώνοντας ότι δεν θα τολμούσε να διανοηθεί μια τέτοια παραγωγή αν δεν είχε εξασφαλίσει συνθήκες εφάμιλλες των παραστάσεων του Broadway: έναν φοβερά ταλαντούχο σκηνοθέτη σαν τον Chet Walker, εξαιρετικό καστ που καλύπτει με επάρκεια τις απαιτούμενες από ένα musical προδιαγραφές και βέβαια έναν σχεδιαστή ήχου εξαιρετικά έμπειρο, για αυτό και κάλεσε ξανά τον Matt Grounds με τον οποίο το Badminton συνεργάστηκε και στην Priscilla και στον Βιολιστή στη Στέγη. Εξάλλου πολλοί ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση είναι απόφοιτοι της σχολής Jacobs Pillow που ιδρύθηκε προ δεκαετίας από τον ίδιο τον κ Αδάμ σε συνεργασία με τον Chet Walker, μέσω της οποίας, 34 Έλληνες καλλιτέχνες πήγαν με υποτροφία στη Μασαχουσέτη για να παρακολουθήσουν τη σχολή του Jacobs Pillow που διδάσκουν ο Chet Walker και άλλοι διάσημοι δάσκαλοι του Broadway.

Με τη σειρά του ο σκηνοθέτης Chet Walker, επί σειρά ετών βοηθός του Fosse και βραβευμένος με Tony δημιουργός του βιογραφικού ομώνυμου musical, είπε μεταξύ άλλων ότι το 1986 που ξανανέβηκε το Sweet Charity στo Broadway με την Debbie Allen, ήταν βοηθός του Bob Fosse και μετά τον πρόωρο θάνατό του το 1987 και επί 30 σχεδόν χρόνια το έχει ανεβάσει σε πολλές χώρες του κόσμου και κάθε φορά, ενώ η ιστορία είναι η ίδια, η παράσταση παίρνει κάτι από την προσωπικότητα της ηθοποιού που υποδύεται την Charity-και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. (Πράγματι, πολύ ενδιαφέρον υπολογίζοντας την εκρηκτική και πολύπλευρη προσωπικότητα της πανέμορφης Σμαράγδας Καρύδη που αναλαμβάνει τον απαιτητικό αυτό ρόλο). Η ίδια μίλησε για την ανυπομονησία της να δει το συνολικό αποτέλεσμα στη σκηνή αφού θεωρεί αυτό το ρόλο την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της.

Στο πάνελ βρέθηκαν και όλοι οι πρωταγωνιστές της παράστασης, που μίλησαν για την εμπειρία της προετοιμασίας και τη χαρά να συμμετέχουν σε ένα τόσο σπουδαίο έργο με την καθοδήγηση ενός μάστορα του είδους. Ο Σταύρος Ζαλμάς, για πρώτη φορά σε musical θα υποδυθεί έναν ηθοποιό β΄ διαλογής που έχει ταυτίσει τη ζωή του με τους latin lover ρόλους του, ο Μέμος Μπεγνής, έμπειρος στο είδος και καλλίφωνος, θα υποδυθεί έναν ντροπαλό και νευρωτικό λογιστή, η Ντορέτα Παπαδημητρίου και η Νάντια Μπουλέ που θα υποδυθούν τις εκρηκτικές κολλητές φίλες της Charity, χαριτολογώντας διαφώνησαν σχετικά με τη φύση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κορίτσια του κλαμπ (κονσομασιόν ή μη κονσομασιόν;) και ο Νίκος Αρβανίτης θα υποδυθεί τον ιδιοκτήτη του κλαμπ. Ο τελευταίος επισήμανε και δικαίως ότι το ερμηνευτικό δυναμικό στην Ελλάδα είναι πλέον αντάξιο και ίσως και καλύτερο από πολλές σκηνές του εξωτερικού. Και βέβαια δεν νοείται musical παράσταση χωρίς τον μοναδικό Ιβάν Σβιτάιλο που εδώ υποδύεται ένα γκουρού διασταύρωση χίπι και ρασπούτιν αλλά και την χαρισματική Shaya που συμμετέχει στο chorus χορεύοντας και τραγουδώντας. Στο σύνολο, πάνω από 50 ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές θα συμμετέχουν στο show.

Το κείμενο απέδωσαν στα ελληνικά ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Σταμάτη Πατρώνη, την ελληνική εκδοχή των στίχων επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Τότα Πρίτσα, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική διεύθυνση ο έμπειρος και σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Badminton Αλέξιος Πρίφτης που θα διευθύνει δεκαεξαμελή ορχήστρα.

INFO

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

ΑΠΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.30

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.30

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 17.00 ΚΑΙ 21.00

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

A ΖΩΝΗ 38 ΕΥΡΩ Β ΖΩΝΗ 30 ΕΥΡΩ Γ ΖΩΝΗ 24 ΕΥΡΩ Δ ΖΩΝΗ 18 ΕΥΡΩ Ε ΖΩΝΗ 12 ΕΥΡΩ (ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΑΝΕΡΓΩΝ 10 ΕΥΡΩ)- ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

210 8840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, SEVEN SPOTS, IANOS, MEDIAMARKT & RELOAD STORES