Daddy’s Home – Γύρισε ο Μπαμπάς

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2015 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Κωμωδία  

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Sean Anders

Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church, Scarlett Estevez, Owen Vaccaro Bobby Cannavale, Hannibal Buress.

Υπόθεση: O Μπραντ (Γουίλ Φέρελ) είναι ένας φιλήσυχος και ευκατάστατος οικογενειάρχης.  Είναι παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα που έχει δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο. Ο Μπραντ που δεν μπορεί να κάνει παιδιά λόγω ενός «τεχνικού» προβλήματος έχει ρίξει όλη του την προσοχή στα παιδιά της γυναίκας του, προσπαθώντας να γίνει αποδεκτός ως πατέρας. Όταν όμως επιστρέφει για επίσκεψη ο Ντάστι (Μαρκ Γουόλμπεργκ), ο μηχανόβιος και τυπάς βιολογικός τους πατέρας τον οποίο λατρεύουν, τα παιδιά δίνουν όλη τους την προσοχή σε εκείνον. Ο παμπόνηρος Ντάστι δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει το πεδίο ελεύθερο στον Μπραντ και έτσι ξεκινάει ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο μπαμπάδες, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι τελικά ο αποδεκτός και κατάλληλος μπαμπάς.

Δύο τρεις σκηνές τρελού σλάπστικ γέλιου δεν αρκούν για να απογειώσουν μια, τηλεοπτικής αισθητικής και δομής, επίπεδη οικογενειακή κωμωδία by the numbers, με συναισθηματικά κλισέ με το καντάρι και με σκηνές που φθάνουν στα όρια της αμηχανίας (του θεατή). Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κλέβει άνετα την παράσταση από έναν κουρασμένο και επαναλαμβανόμενο Γουίλ Φέρελ αλλά και ο αλλόκοτα αστείος μαύρος συμπρωταγωνιστής Χάνιμπαλ  Μπάρες δεν πάει πίσω. Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας στο αμερικάνικο box office δε σημαίνει ότι θα επαναληφθεί και στις άλλες αγορές όπου το ξεθυμασμένο χιούμορ τέτοιων στυλ sitcom κωμωδιών δεν βρίσκει απήχηση.  

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 03.03.16