«Αυτός και το Πανταλόνι του» στο Underground

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλαγή ημερομηνιών!

Όποιος νομίζει ότι η Κυριακή των Βαίων σηματοδοτεί το τέλος της Θεατρικής Σεζόν καλύτερα να το ξανασκεφτεί! Πολλές σκηνές ετοιμάζουν τα «καλούδια» τους για το δίμηνο Μαίου Ιουνίου και το Grand Magazine θα είναι εκεί και θα τα επισημαίνει… Έχουμε και λέμε λοιπόν και ξεκινάμε με το Underground της Κοραή που ήρθε για να μείνει.

Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, όπως η επανάληψη για λίγες μέρες (στις 6,7 και 8 του Μαίου) του υπέροχου «Να με θυμάσαι», (διαβάστε σχετικά εδώ) ξεκινά από το Σάββατο 4 Ιουνίου και θα παρουσιάζεται καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις, το έργο «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη.

Ένας μονόλογος-αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου ανθρώπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Με το παρελθόν και το μέλλον του. Η μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε.

Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας∙ και η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα’ φευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε “ήθελε”, μα ποτέ δεν “μπόρεσε”…

Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές∙ καθημερινός και μικρός ο “Αυτός”, αλλά γνήσιος∙ οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου∙ και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. “Αυτός”, που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι “μέγα πλήθος”.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Μουσική: Έλενα Κοσμά- ORESTIS

Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Βοηθοί σκηνοθέτη : Μαρία Γιουρμετάκη - Ανδρέας Παπαδάκης

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου - Πάνος Μπόρας

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Από 4 μέχρι 15 Ιουνίου

Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο στις 21:00

Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος:12 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά