Louder than bombs – Ο Ήχος Της Σιωπής

Παραγωγή: Νορβηγία/Γαλλία/Δανία – 2015 

Διάρκεια: 109 λεπτά

Είδος: Δράμα

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: Joachim Trier

Πρωταγωνιστούν: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Devin Druid, Amy Ryan, Ruby Jerins, Megan Ketch, David Strathairn, Rachel Brosnahan, Russell Posner.

Υπόθεση: Τρία χρόνια μετά τον αναπάντεχο θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Ιζαμπέλ Ριντ, μία εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη της, θα φέρει ξανά κοντά το σύζυγο της και τους δυο γιους τους. Ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια, και οι τρεις άντρες θα πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο και να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους.

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία ενός φημισμένου στη χώρα του Νορβηγού σκηνοθέτη (‘Οσλο 31 Αυγούστου) έχει την καλή τύχη να διαθέτει ερμηνευτές του διαμετρήματος της Ιζαμπέλ Ιπέρ αλλά και της ευαισθησίας του παραγνωρισμένου Γκάμπριελ Μπερν. Διαθέτει επίσης έναν ικανότατο ενσαρκωτή της σύγχρονης upper class καλλιτεχνικής ιντελιγκέντσιας της Δύσης, τον Τζέσι Άιζενμπεργκ. Καθώς όμως αυτή η σύγχρονη ιντελιγκέντσια ενδοσκοπεί, με όλες τις αυτοαναφορές της και τα ψευδοδιλήμματα μιας ουσιαστικά τακτοποιημένης ζωής, δεν προσφέρεται κινηματογραφικά από άποψη βάθους και δραματουργικού ενδιαφέροντος σε μια εποχή που ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται.

Όσο και να προσπαθούν να εντάξουν τους χαρακτήρες τους στο σύγχρονο διεθνές δραματικό πλαίσιο, ο Γιοακίμ Τριρ και ο σεναριογράφος του Εσκιλ Βογκτ, δεν καταφέρνουν να ζωντανέψουν αυτή την αφήγηση των συνεπειών της Ιστορίας στη δομή και τον ψυχισμό μιας αστικής οικογένειας. Ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί…

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ

Στις αίθουσες από 05.05.16