2 ιστορίες επιλεκτικής μνήμης στο Σύγχρονο Θέατρο

Δύο μονόπρακτα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Κοινός άξονας και των δύο το παρελθόν, η σκηνοθετική ματιά και έξη ηθοποιοί που μοιράζονται τους ρόλους. 

Το ένα σύγχρονο, ελληνικό, πραγματικό, γραμμένο από τον ηθοποιό αλλά και συγγραφέα Γιώργο Ποτίδη: ένας φοιτητής συναντά έναν άστεγο σε ένα πάρκο σήμερα, κοιτάζονται στα μάτια και οι ισορροπίες ανατρέπονται.

Το άλλο, γραμμένο μέσα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μοναδικό θεατρικό έργο του Άγγλου ποιητή Rupert Brooke, που ήρθε να πολεμήσει στο πλευρό των Ελλήνων το 1915 και πέθανε στη Σκύρο, σε ηλικία 28 ετών, έχοντας ταξιδέψει τον κόσμο και έχοντας προκαλέσει δυνατά ερωτικά πάθη, που τελικά του στοίχισαν την ψυχική του υγεία. Ένας ξένος χτυπά την πόρτα μιας καλύβας στα δάση της Λιθουανίας στα τέλη του 19ου αιώνα, κάνει επίδειξη πλούτου και κοινωνικής δύναμης στους φτωχούς και υποσιτιζόμενους ενοίκους και προκαλεί τη μοίρα του. 

 

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Συγγραφείς: Γιώργος Ποτίδης, Rupert Brooke

Σκηνοθέτης: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Μετάφραση: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Διασκευή: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Μουσική: Αναστάσιος Στέλλας

Παραγωγή: Εκδόσεις Όστρια 

Παίζουν: Μαρία Ευαγγέλου, Ανδρέας Μαριανός, Κατερίνα Γαβαλά, Ανδρέας Βούλγαρης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Σίμος Παπαναστασόπουλος. 

Ημέρες και Ώρες Παράστασης: Από Τετάρτη μέχρι Σάββατο στις 21:15 και την Κυριακή στις 20:00. (παραστάσεις έως και 22 Μαϊου) 

Τιμές εισιτηρίων: 12€ και 8€. 

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι

Για κρατήσεις: 2103464380