Neighbors 2: Sorority Rising (Bad Neighbours 2) - Ανυπόφοροι γείτονες 2

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * 1/2

Σκηνοθεσία: Nicholas Stoller

Πρωταγωνιστούν: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz, Ike Barinholtz, Kiersey Clemons, Dave Franco, Jerrod Carmichael, Christopher Mintz-Plasse, Beanie Feldstein, Clara Mamet, Awkwafina.

Guest Starring: Kelsey Grammer, Lisa Kudrow και η Selena Gomez

Υπόθεση: Το ταλαιπωρημένο από τα φοιτητικά καμώματα των γειτόνων, ζεύγος Σεθ Ρόγκεν και Ρόουζ Μπερν, ετοιμάζεται (με την κορούλα τους και το μωρό που πρόκειται να γεννηθεί) να μετακομίσει σε νέα γειτονιά, στα προάστια. Μόλις υπογράφουν, όμως, τα συμβόλαια με τους αγοραστές του παλιού τους σπιτιού, ενημερώνονται πως είχαν αποδεχτεί ρήτρα επιτήρησης ενός μήνα από τους νέους ιδιοκτήτες, προκειμένου οι τελευταίοι να εξετάσουν κάθε παράμετρο αναφορικά με τη γειτονιά και το σπίτι προτού μετακομίσουν. Για κακή τους τύχη, όμως, στο διπλανό σπίτι, που άλλοτε στέγαζε την ανεξέλεγκτη φοιτητική αδελφότητα με αρχηγό τον Ζακ Έφρον, έρχεται να εγκατασταθεί μια φρέσκια αδελφότητα κοριτσιών με επικεφαλής την Κλόι Γκρέις Μόρετζ, η οποία αποδεικνύεται ακόμα πιο ξέφρενη. Πολύ σύντομα ξεκινάει ένας ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στις φοιτήτριες που διεκδικούν ισοτιμία με τα αγόρια στη διασκέδαση και το μικροαστικό ζευγάρι που προσπαθεί να σώσει την επένδυσή του. Στη μέση ο άλλοτε εχθρός τους Ζακ Έφρον που δε φαίνεται να θέλει να μεγαλώσει όμως τώρα θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο!

Ο κολεγιακός χαβαλές με μορφή τολμηρής σεξοκωμωδίας επανέρχεται μετά την πρώτη εμπορικά επιτυχημένη του εξόρμηση. Βασικά όπλα παραμένουν το αυτοπαρωδικό σαρκαστικό στιλ του xl Σεθ Ρόγκεν και το καυτό κορμί του «άτακτου» Ζακ Έφρον που εδώ «παίζει» με την εικόνα του και την απήχησή της εκτός από το γυναικείο και στο gay κοινό. Στο κάδρο προστίθεται μια χούφτα-εθνοτικά ισομερώς μοιρασμένων- πρωτοετών φοιτητριών που μοστράρουν τη σεξουαλική τους πείνα και τη σταδιακή σωματική αφύπνιση ως μοχλό εκκίνησης του χαβαλέ. Μια από τα ίδια λοιπόν, σε θηλυκή αλλά και σε gay βερσιόν (αφού ο πρώην συγκάτοικος του Ζακ Έφρον αποκαλύπτεται και μας συστήνει τον μέλλοντα σύζυγο).

Πόσα μεθυσμένα σεξοπάρτι όμως να δεχθεί κανείς ως κινηματογραφικές ίντριγκες πια; Υπάρχουν βέβαια και οι καλές στιγμές απύθμενα κακού γούστου όπως η σεκάνς της κλοπής της ποσότητας χασίς από το φοιτητικό πανηγύρι αλλά είναι η εξαίρεση στον αυτόματο πιλότο.

Με χαμηλό κόστος, σίγουρο target group διεθνώς και δοκιμασμένες αφηγηματικές συνταγές δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας για αυτό το sequel. Μην τυχόν δούμε και δεύτερο sequel σε λίγο καιρό…

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 19.05.16