Συνεχίζεται ακάθεκτο το 6ο Athens Open Air Film Festival

Και αυτήν την εβδομάδα «Όλη η Αθήνα ένα Θερινό Σινεμά!» με τρεις πολυαναμενόμενες προβολές στο Τρένο στο Ρουφ, στην Πειραιώς 260 και στο Σινέ Τριανόν. 

Το Τρένο στο Ρουφ «φιλοξενεί» αυτή την Τρίτη τα Aliens του Τζέιμς Κάμερον σε μια επετειακή προβολή για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας.

Εντυπωσιακά εφέ, καταιγισμός δράσης, σκηνές δυσβάσταχτης αγωνίας και ανελέητοι ρυθμοί σε ένα ένδοξο σίκουελ που στέκεται επάξια πλάι στην πρωτότυπη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ και εκτοξεύει την ηρωίδα του στη λίστα με τις πιο διαχρονικές φιγούρες του σινεμά.

Eπτά χρόνια απ’ την στιγμή που ο Ρίντλεϊ Σκοτ έδωσε σάρκα και οστά στο πιο επικίνδυνο εξωγήινο πλάσμα που εμφανίστηκε ποτέ στην οθόνη, ο Τζέιμς Κάμερον αναλαμβάνει την ριψοκίνδυνη αποστολή να σκηνοθετήσει το δεύτερο μέρος της απόκοσμης κινηματογραφικής εποποιίας του «Alien» και -ομολογουμένως ενάντια στις συνθήκες- τα καταφέρνει περίφημα. Η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του sci-fi, Σιγκούρνι Γουίβερ, υποδύεται για δεύτερη φορά την κυβερνήτρια Έλεν Ρίπλεϊ η οποία μετά την καταστροφή του διαστημόπλοιου Νοστρόμο, επιστρέφει στον πλανήτη όπου πρωτοσυνάντησε το εχθρικό εξωγήινο πλάσμα. Αυτή την φορά, την συνοδεύουν μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων πεζοναυτών που προσπαθεί να βοηθήσει τους αποίκους του μακρινού πλανήτη LV-426. Ακόμα και αυτοί, όμως, δεν θα φανούν αρκετοί όταν η Ρίπλεϊ θα βρεθεί κυριολεκτικά αντιμέτωπη με τους πιο επώδυνους εφιάλτες της.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον

Πρωταγωνιστούν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Μάικλ Μπιν, Λανς Χένρικσεν, Πολ Ρέιζερ.

Διάρκεια: 137’

Τρίτη 19 Ιουλίου | 21:30

Τρένο στο Ρουφ (σταθμός Ρουφ – Κωνσταντινουπόλεως) | Είσοδος Ελεύθερη 

Στα πλαίσια του αφιερώματος με τίτλο «Shakespeare in the City» έρχεται στην Πειραιώς 260 ο Βασιλιάς Ληρ του Πήτερ Μπρουκ με τον Πολ Σκόφιλντ στον ομώνυμο ρόλο.

Δυο ιερά τέρατα του αγγλικού θεάτρου μεταμορφώνουν την τραγωδία του «Βασιλιά Ληρ» σε κινηματογραφικό θέαμα υψηλής ποιότητας. Η κατάβαση του Ληρ στο αναπόδραστο βασίλειο της τρέλας, καθώς βλέπει την αυτοκρατορία του να καταρρέει, εκκινεί από την παράλογη αξίωση να μοιράσει το βιος του στις τρεις του κόρες με κριτήριο ποια θα δηλώσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αγάπη της. Η κατά Μπρουκ εκδοχή του «Βασιλιά Ληρ» είχε διχάσει στον καιρό της την κριτική, προτού κερδίσει βαθμιαία την περίοπτη θέση που πλέον κατέχει στη μακρά λίστα των σαιξπηρικών διασκευών της μεγάλης οθόνης. Ο Πολ Σκόφιλντ, ένας θρύλος του βρετανικού θεάτρου και βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Ένας Άνθρωπος για Όλες τις Εποχές», διαπρέπει στον ομώνυμο ρόλο.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπρουκ

Πρωταγωνιστούν: Πολ Σκόφιλντ, Αλαν Γουέμπ, Αϊριν Γουόρθ

Διάρκεια: 137'

Τετάρτη 20 Ιουλίου | 21:30

Πειραιώς 260 | Είσοδος Ελεύθερη 

Και η εβδομάδα κλείνει με την Ετυμηγορία του Σίντνεϊ Λιούμετ. Με έναν εξαιρετικό Πολ Νιούμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένας από τους μέγιστους δημιουργούς του αμερικανικού σινεμά υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες του: Ένα συγκλονιστικό δικαστικό δράμα πάνω στη συγκινητική πάλη ενός απλού και μάλλον καταδικασμένου ανθρώπου ενάντια σε πανίσχυρες δυνάμεις που τον υπερβαίνουν και το αίτημά του για μια ακόμη ευκαιρία στη ζωή. Πέντε υποψηφιότητες στα Όσκαρ για μια από τις κορυφαίες ταινίες της δεκαετίας του '80 που στάθηκε σημείο αναφοράς για αμέτρητα φιλμ που ακολούθησαν.

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λιούμετ

Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν. Τζέιμς Μέισον, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τζακ Γουόρντεν

Διάρκεια: 129'

Παρασκευή 22 Ιουλίου | 21:30

Σινέ Τριανόν | Είσοδος Ελεύθερη 

Όλες οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr , με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer. 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το: www.cinemag.gr.