Star Trek Beyond

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 122 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Justin Lin

Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin,. Anton Yelchin, Idris Elba , Sofia Boutella, Joe Taslim, Lydia Wilson, Melissa Roxburgh, Anita Brown, Doug Jung, Danny Pudi, Shohreh Aghdashloo.

Υπόθεση: Στην 13η κινηματογραφική περιπέτεια της σειράς (3η μετά το reboot)  το πλήρωμα του USS Enterprise με επικεφαλής τον ατρόμητο κυβερνήτη Τζέιμς Τ. Κερκ βρίσκεται σε μια μακροχρόνια αποστολή εξερεύνησης των πιο απόμακρων περιοχών του αχαρτογράφητου διαστήματος, όταν έρχεται αντιμέτωπο με ένα νέο, μυστηριώδη εχθρό τον Κραλ. Αστρόπλοιο και πλήρωμα καταλήγουν σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη αιχμάλωτοι του Κραλ που απειλεί με αφανισμό τις δυνάμεις της Ομοσπονδίας. Οι αγαπημένοι μας ήρωες όμως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια καθότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.

50 χρόνια Star Trek! Πως πέρασαν και πόσες γενιές μεγάλωσαν έχοντας ως ινδάλματα τον ατρόμητο Κάπταιν Κερκ και τον σοφό Δρ, Σποκ. Από το 2009 που ο δαιμόνιος J.J. Abrams επιχείρησε με επιτυχία το reboot της σειράς βάζοντας νέους ηθοποιούς στους κλασσικούς αγαπημένους ρόλους, το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού για το Enterprise αναζωπυρώθηκε. Αυτή τη φορά ο Abrams, που ήδη είναι μέχρι το λαιμό πνιγμένος με το Star Wars, κρατάει τα ηνία του παραγωγού και φέρνει στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Ταϊβανέζο Justin Lin (της φήμης του Fast & Furious). Με δεδομένη τη μέχρι τώρα πορεία του Lin είναι αναμενόμενο να δοθεί αυτή τη φορά έμφαση στο action και γενικότερα στο fun και τα εφέ με τις λεπτές δραματικές αποχρώσεις και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις να περνούν σε δεύτερο πλάνο.

Η ταινία διαθέτει λοιπόν νεανική ορμή αλλά μοιάζει να κάνει πολλή φασαρία για το τίποτα και είναι αρκετά αποσπασματική, φέρνοντας περισσότερο σε δίωρο πιλότο για το λανσάρισμα τηλεοπτικής σειράς. Η συμμετοχή στο σενάριο του Simon Pegg, που έχει μπει για τα καλά πια στο κοστούμι του Scottie, έχει εξασφαλίσει πολλές και καλές χιουμοριστικές ατάκες που ελαφραίνουν την κατάσταση και μασκαρεύουν την αδέξια και κλισέ σκιαγράφηση του κακού  της υπόθεσης που παραμένει μονοδιάστατος παρά την παρουσία του έμπειρου Idris Elba.

Αυτά όμως είναι όλα ψιλά γράμματα για τους φαν της σειράς. Μπορεί η ταινία του Lin να είναι η λιγότερο επιτυχημένη από κάθε άποψη ταινία του franchise αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει τις καλές στιγμές της. Κάθε άλλο! Απλά θα μπορούσε και καλύτερα…

Πάμε λοιπόν όλοι, trekkies και μη, για final frontier!     

Διανομή: UIP   

Στις αίθουσες από 21.07.16