Mechanic: Resurrection – Το Μούτρο: Η επιστροφή

Παραγωγή: Γαλλία/ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 99 λεπτά 

Βαθμολογία: * *

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Dennis Gansel

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh, Sam Hazeldine, John Cenatiempo, Toby Eddington, Femi Elufowoju Jr., Anteo Quintavalle, Yayaying Rhatha Phongam.

Υπόθεση: Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το σκηνοθετημένο ατύχημα που υποτίθεται ότι άφησε νεκρό τον Άρθουρ Μπίσοπ, τον διαβόητο επαγγελματία εκτελεστή με το παρατσούκλι Μηχανικός. Ο Άρθουρ πίστευε ότι αποχαιρέτησε για πάντα την παλιά ζωή του όμως, κάποιος γνωρίζει ότι είναι ζωντανός και θα τον εξαναγκάσει να αναλάβει μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να δολοφονήσει ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, κάνοντας όμως τους θανάτους να φανούν σαν ατύχημα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Μπίσοπ θα αρνούνταν, όμως αν δεν συμμορφωθεί απειλείται η ζωή μιας αινιγματικής γυναίκας που σημαίνει πολλά για τον Μπίσοπ. 

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου «Mechanic» το 2011. Remake ή μάλλον reboot μιας κλασικής ταινίας δράσης του σούπερσταρ των 70s Τσαρλς Μπρόνσον, στηρίχθηκε απόλυτα στην μνημειώδη action persona του πρώην σταρ των καταδύσεων, φωτομοντέλου και γενικώς ζόρικου Τζέισον Στέιθαμ και ιδού το sequel έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο franchise για τον απόλυτο σταρ του βρωμόξυλου. Από το (επίκαιρο) Ρίο Ντε Ζανέιρο στις τροπικές ακτές της Ταϊλάνδης κι από κει στους ουρανοξύστες του Σίδνεϊ και μετά στα στενά της Βουλγάρικης Βάρνας, τέσσερις ήπειροι και πέντε ωκεανοί γίνονται θέατρο επίδειξης ικανοτήτων για τον ευκίνητο παρά τα σχεδόν 50 χρόνια του και εξαιρετικά δημοφιλή βασιλιά των βίντεο κλαμπ της υφηλίου. 

Δύσκολο να βρεις σήμερα χαρακτήρες και πλοκές στον μάλλον κορεσμένο κλάδο των περιπετειών δράσης έτσι λοιπόν μια «ανάσταση» κρίθηκε απαραίτητη για την καριέρα του Τζέισον μέχρι του χρόνου, οπότε επιστρέφει ως κακός Ντέκαρντ Σω στην 8η συνέχεια του Fast & Furious. Το παν βέβαια στο είδος είναι το κοινό να μη βαρεθεί τις σκηνές δράσης και απορρίψει την ταινία ως μια από τα ίδια (μήπως δεν είναι όλες τελικά;). Εδώ όμως η δράση είναι εξαιρετικά χορογραφημένη από τον μαιτρ του είδους Βικ Άρμστρονγκ και ο Τζέισον κάνει όπως πάντα σχεδόν μόνος όλα τα stunts. Διάλογους βέβαια και πλοκή ας μην περιμένουμε, είναι τόσο δευτεροκλασάτα και πολυφορεμένα που θα έλεγες ότι οι σεναριογράφοι το κάνουν επίτηδες. Όσο για τη συμπρωταγωνίστρια Τζέσικα Άλμπα…ωραίο κορίτσι. Τελεία. Τέλος για τους κακοπροαίρετους που θα αναρωτηθούν τι δουλειά έχει ο Τόμι Λι Τζόουνς εδώ, ένα έχω να πω: πληρωμένες διακοπές.

Περίεργο τρόπο βρήκε ο Ντένις Γκάνζελ, ο Γερμανός δημιουργός του Κύματος, να κάνει το χολιγουντιανό του ντεμπούτο. Ανεργία…; 

Διανομή: Odeon          

Στις αίθουσες από 25.08.16